Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сучасний вертеп – «Мороз-Морозенко»

Незвичну за своєю формою і змістом прем’єру приготував для малечі Київський академічний театр ляльок
17 грудня, 11:11
ФОТО АВТОРА

П’єса «Мороз-Морозенко» народилася в театрі. Ії автори — досвідчені лялькарі. Це — головний режисер театру Юрій Сікало та один із провідних акторів колективу, він же і постановник вистави — Дмитро Драпіковський. Його дебют як режисера і дипломанта Харківського інституту мистецтв ім. І.Котляревського (режисерської спеціалізації театру ляльок) виявився вдалим. Як і дебют молодого композитора Максима Петренка, музика якого органічно ввійшла у весь комплекс виражальних засобів, як і образна, винахідлива і надзвичайно динамічна сценографія головного художника Миколи Данька. В її основі покладено великий за розміром вертеп, де і відбуваються основні події вистави.

Відповідно і за формою і атмосферою вистава наближається до веселого різдвяного вертепного видовища, які грались під час різдвяних свят колядниками. Вони у своїх виставах вдало і винахідливо використовували слово, спів, танець і роботу з ляльками. Цю виставу теж розігрують колядники, і звучить вона, як містерія про силу духовного очищення. Про самопожертву в ім’я ближнього свого. Саму тему, режисерську концепцію, яку визначив молодий режисер, вдало втілено добре зорганізованим ним акторським ансамблем.

Маленька Марійка живе у селі зі своїм батьком і мачухою, яка ненавидить дівчинку, заставляючи у лютий холод назбирати ягід... Вся історія розігрується акторами-колядниками темпераментно і винахідливо, повідомляє Ілля ПОВОЛОЦЬКИЙ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати