Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Те, що об’єднує, вчить, знайомить

З 17 по 23 червня у столиці проходитиме ІІІ Міжнародний театральний фестиваль камерних театрів Andriyivsky Fest
11 червня, 12:07
СЦЕНА З ВИСТАВИ «FIN DE…»

Київський академічний театр «Колесо» за підтримки Департаменту культури КМДА третій рік поспіль запрошує киян на кращі вистави європейських театрів. Цього року у фестивалі візьмуть участь 8 країн: Австрія, Греція, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Україна і Чехія.

Камерна сцена дає можливість акторам та режисерам говорити з публікою на інтимні, душевні теми, стає місцем для експериментів як для акторів, так і для режисерів та сценографів. 

Більшість подій фестивалю будуть відбуватися на основній сцені та камінній залі Театру «Колесо». Дві вистави прийматиме на малій і великій сцені Театр на Липках. Паралельно працюватимуть два журі. Професійне і глядацьке, які визначать кращу виставу фестивалю.

Програма складається з 8 вистав, які представлять 6 зарубіжних колективів і 2 українських театри. А також майстер-класу для акторів та режисерів, який проведе Оксана Смілкова.

Міжнародній програмі передував Український формат фестивалю. Це був своєрідний відбірковий тур. Участь в ньому взяли 7 вистав з різних регіонів України (Маріуполь, Суми, Житомир, Чернігів, Харків, Дніпро, Кропивницький). Переможця визначило журі  і ним став Харківський «Театр 19».

СЦЕНА З ВИСТАВИ «ЗВІРЯЧІ ІСТОРІЇ» (УКРАЇНА)

17 червня на сцені «Колеса» відкриє фестиваль вистава-переможець українського формату фестивалю AndriyivskyFest «Звірячі історії» популярного «Театру 19» з Харкова. Постановка Ігоря Ладенка за п‘єсою сучасного американського драматурга Дона Нігро. Це смішні та зворушливі історії Миші, Бурундука, Котів, Папуг, Качкодзьоба, Бабуїна та інших тварин.

СЦЕНА З ВИСТАВИ «ДИВОВИЖНІ РЕЧІ» (ЛИТВА)

18 червня глядачі побачать виставу-імпровізацію «Дивовижні речі» Дункана Макміллана Театр «Kitas kampas» (м. Вільнюс, Литва). В основі постановки історія молодого чоловіка, котрий, незважаючи на великі виклики в його житті, знайшов спосіб залишатися сильним. Режисер Кирило Глушаєв. Актор – майстер імпровізації Мартинас Недзінскас (лауреат Golden Cross of the Stage). Йому допомагатиме джазовий музикант Дмітріус Головановас, а також глядачі.

СЦЕНА З ВИСТАВИ «ШКІРА І НЕБО»

19 червня о 18.00 на малій сцені Театру юного глядача на Липках виступить Національний театр Vasile Alecsandri (м. Яси, Румунія) з виставою «Шкіра і небо» Дімітре Дінева. Хтось сказав, що «смерть – остання іронія життя». Режисер вистави Раду Гілаш вважає, що нині смерть все більше і більше присутня серед нас через війни, хвороби, нещасливих людей і невблаганні беззаконня, що проявляються насильством та ударами нижче поясу…

СЦЕНА З ВИСТАВИ «МАЛЕНЬКИЙ ВІДЕНЬ НА ПРУТІ»

О 20.00 у камінній залі «Колеса» виступатимуть гості з Відня (Австрія) – театральний гурт Karl Menrad & vienna clarinet connection. Вони представлять музично-текстовий колаж композитора Александера Кукелка «Маленький Відень на Пруті». Це «Чернівецькі замальовки» А. Кукелка у поєднанні з буковинською поезією (Пауль Целан, Грегор фон Реццорі, Роза Ауслендер, Карл Еміль Францоз та ін.). Вистава створена у співпраці з віденським ансамблем кларнетистів та Neues Wiener Musik Theater (Новий віденський музичний театр).

СЦЕНА З ВИСТАВИ «AMERICA FOR RUSSIA ПОДАРУВАЛА ПАРОПЛАВ»

20 червня на основній сцені Театру «Колесо» виступить Молодіжний драматичний театр «З вулиці Роз» (м. Кишинів, Молдова) з виставою Миколи Коляди «America for Russia подарувала пароплав». Пронизлива психологічна історія кохання, пристрасті і про самотність. Режисер вистави Юрій Хармелін, актори – Наталя Єрмолаєва та Яків Грібіненко.

21 червня у камінній залі «Колеса» представить виставу «Мольєр, комедіант» за Михайлом Булгаковим White Puppet Theatre (м. Афіни, Греція). Режисером і художником вистави є Ірина Бойко. Життя і доля сина королівського шпалерника, Жана-Батиста Поклена, бродячого комедіанта і драматурга, у виставі, де актори, ляльки, світло і тіні сплітаються воєдино в лабіринті пошуку щастя і сенсу, творчості і буття. Гратимуть Ірина Бойко і Константина Кумпулу.

СЦЕНА З ВИСТАВИ «МИ, МАЙДАН»

22 червня колектив Театру «Колесо» покаже виставу «Ми, Майдан» Драматург Надія Симчич у п’єсі «Ми, Майдан» описує події листопаду 2013 – лютого 2014 років у Києві на Майдані Незалежності. Автор створила її із свідчень активістів у Facebook. Вистава «Ми, Майдан» – це документальні читання і проживання акторами театру разом з глядачами нелегких подій того часу. У постановці Ірини Кліщевської грають актори: Наталя Надірадзе, Анна Артем'єва, Аліна Проценко, Денис Драчевський, Олег Лепенець, Андрій Мороз, Владислав Пупков і Олександр Соловонюк.

23 червня на великій сцені Театру на Липках виступлять гості з Польщі – Варшавський театр Druga Strefa з виставою «FIN DE…». Це авторська вистава режисера Сильвестра Біраги і спроба показати складні стосунки між людиною, яка вчиняє шкоду – палачем, і тою, яка піддається цій шкоді – жертвою. Хірургічний аналіз міжособистісних відносин з обох боків. Актори: Галина Хробак, Наталя Марія Войцеховська, Сильвестр Бірага, Славомир Долинець, Петр Дуда, Павел Ференс, Кім Лі, Петр Зволскі. У Театрі на Липках відбудеться закриття фестивалю і нагородження переможців.

Генеральний директор фестивалю Andriyivsky Fest, директор-художній керівник Київського академічного театру «Колесо» Ірина Кліщевська вважає: «Фестиваль – це те, що об’єднує, вчить, знайомить. Фестиваль – це моменти спілкування, налагодження культурних мостів. Фестиваль створює нові світи та простори».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати