Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відкривають нові імена

У Національній філармонії привітали юних піаністів і вручили нагороди переможцям молодшої групи Конкурсу В. Горовиця
04 травня, 10:12
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

«День» у №75 повідомляв про лауреатів XI Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам`яті Володимира Горовиця у номінації  «Горовиць-Дебют», а 2 травня нагороджували музикантів, які змагалися у молодшій групі. Очолював журі Валерій Козлов, професор по класу фортепіано Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського.

Свою майстерність продемонстрували  15 юних  піаністів (від 9 до 15 років) із України, Австралії, Китаю та Азербайджану. Конкурс відбувався у три тури (у останньому піаністи мали можливість зіграти одну частину обраного ними твору  разом із музикантами  Симфонічного оркестру).

«Конкурсанти продемонстрували високий рівень  виконавської майстерності, експресію, динамізм, віртуозність, - підкреслив  член журі Войцех СВІТАЛА (Польща). - Музика не потребує перекладу, і це прекрасно, бо вона пов’язує людей різних національностей! Перемогли кращі, але ті, хто не виборов призових місць, не повинні засмучуватись. Кожен конкурсант отримав певний досвід. Бажаю всім успіхів, багато працювати, і тоді ви поступово станете високопрофесійними піаністами».

Першу премію і золоту медаль повезе в Китай наймолодший конкурсант у цій групі - Лао Жуй Сі, якому лише 11 років.

Друга премія і срібна медаль - у Романа Федюрка з України (учень 8-го класу Київської ДМШ №21), третя премія - також в українця Дмитра Семикраса, який вчиться у Сумській ДМШ №1 (8-й клас). 

На четвертій сходинці – харків’янин Микола Мирошниченко, учень 7-го класу Харківської ДМШ №2, на п'ятій - не лише піаністка, а й талановита композиторка, виконавиця власних творів Аліса Заїка (вона вчиться у 8-му класі Київської спеціалізованій школі ім. Лисенка), а на шостому місці - Марія Мацієвська (учениця 8-го класу Київської ДМШ  ім. С. Турчака). 

Хто переможе у середній групі, стане відомо вже сьогодні. Очолює журі Олександр Злотник. 3 травня у Колонній залі ім. Лисенка виступили перші троє фіналістів середньої групи: Чень Ванчуань (Китай), Олексій Канке (Україна), Джордже Радевські (Сербія). Сьогодні свою майстерність у фіналі продемонструють іще троє: Ілля Овчаренко (Україна), Павле Крстіч (Сербія - Австрія) та Марія-Десіслава Стойчева (Болгарія). Ці шестеро учасників претендують на перемогу в цій групі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати