Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Відкриваючи Україну»

Так називатиметься дебютний диск Молодіжного симфонічного оркестру, де представлять музику наших сучасників
19 квітня, 11:43
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Із 19 до 22 квітня Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU записуватиме CD диск із творами сучасних українських композиторів у Будинку звукозапису Національного радіо.

Цей дебютний студійний запис оркестру має символічну назву»Відкриваючи Україну». CD — результат творчої співпраці Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU, видатної диригентки Оксани Линів та зіркового скрипаля Валерія Соколова. У планах — розповсюдження альбому серед дипломатичних установ України по всьому світу. Проект проводиться за ініціативи та підтримки Посольства України в Німеччині та особисто посла Андрія Мельника.

В програмі запису твори видатних композиторів, які захоплюють різноманітністю музичної палітри від ніжної лірики до експресивного драматизму та фольклорних мотивів. Так, зі спадщини Віталія Губаренка пролунають Перша і Друга Камерні симфонії для скрипки з оркестром та симфонічна картина «Купало». З великого творчого доробку класика сучасності Євгена Станковича буде записана його знаменита «Українська поема для скрипки з оркестром». На диск також запишуть твір Золтана Алмаші «Становлення» для вокального ансамблю та симфонічного оркестру.

Нагадаємо, YsOU об’єднує 70 талановитих молодих українських музикантів віком від 12 до 22 років. Колектив заснований маестро Оксаною Линів, яка є художнім керівником та головним диригентом оркестру. Ці музиканти з великим успіхом виступали не тільки в нашій країні, а й закордоном, зокрема у Бонні і  Берліні (Німеччина) та Ґраці (Австрія). 2018 р. колектив тріумфально дебютував на фестивалі молодіжних оркестрів YoungEuroClassic, KonzerthausBerlin, Німеччина та відкривав сезон в MusikvereinGraz (Ґрац, Австрія) концертом «За права людей» із символічною програмою «Будуємо мости»,чим завоював міжнародне визнання як культурний амбасадор України нового покоління.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати