Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Випробувані часом!

Камерний оркестр «Віртуози Львова» відзначив ювілей
11 вересня, 19:36

Святковий виступ колективу «25 років – 25 хітів» відбувся у Львівській філармонії. Музиканти виконали найкращі композиції зі свого довжелезного і дуже різноманітного репертуару, і це ті твори, які найбільше подобалися публіці упродовж чвертьстолітньої історії оркестру – спричинювали найбурхливіші оплески й виконувалися на «біс».

Незмінний художній керівник «Віртуозів Львова» від моменту заснування – народний артист України Сергій Бурко, який розповідає, що в афіші оркестру за ці 25 років – понад 1500 концертів в Україні, Європі, Південній та Центральній Америці. Також – нічогенька дискографія (25 компакт-дисків) та участь у величезній кількості найрізноманітніших проєктів.

Щодо програми ювілейного концерту у Львівській філармонії, то вона була складена так, щоби кожен із оркестрантів мав можливість виступити як соліст. Звучали твори різних стилів – від шедеврів барокових композиторів до обробок спеціально для «Віртуозів Львова» творів сучасних українських композиторів. Додали фарб вечору й спільні композиції «Віртуозів Львова» з віртуозом фортепіано Оксаною Рапітою, віртуозом флейти (і не тільки) Ігорем Мацелюхом та віртуозом сопрано Софією Соловій, яка виконала, зокрема, геніальну «Мелодію» світлої пам'яті Мирослава Михайловича Скорика.

«Ми були надзвичайно раді бачити наших шанувальників у залі, – цитує пресова служба філармонії керівника «Віртуозів» Сергія Бурка. – Приємно, що людям подобалось, що вони мали можливість відволіктися від негативу, який супроводжує усіх упродовж останніх місяців. Саме такою була мета нашої події!».

Художній керівник оркестру також розповідає, що колектив готується до наступних проєктів, зокрема – за участю Маріупольського муніципального камерного оркестру «Ренесанс», з яким «Віртуози Львова» співпрацюють вже понад 20 років (ідеться про масштабний проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу», мета якого – популяризація творчості українських митців в різних куточках країни). Особливим у цій синергії двох оркестрів є те, що твори донецьких композиторів виконуватимуть львівські музиканти, а музику львівської школи – маріупольські.

А ще Сергій Бурко розповів про видання книжки про історію оркестру «Віртуози Львова».

Відеозапис ювілейного концерту «Віртуозів Львова» можна переглянути тут.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати