Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Я – Квітка»

Так називається вистава-концерт, присвячена легендарній американці з українським корінням – Квітці Цісик
16 травня, 15:03

Показ відбудеться 18 травня у столичному «Конгрес-холлі». Нагадаємо, вперше цю виставу було показано у межах XIV Міжнародного театрального фестивалю «Марія-2017» на Камерній сцені Національного театру ім. І. Франко, і ця постановка отримала схвальні відгуки у глядачів та критиків.

«Я – Квітка» – перша театральна вистава, присвячена Квітці Цісик. Дивна, багато в чому трагічна доля випала цій симпатичній жінці, відомій американській студійній вокалістці, яку в 1998 році назвали «найбільш упізнаваним голосом США». Квітка Цісик (Квітослава-Орися Цісик) - донька післявоєнних емігрантів із Західної України, яка народилася і прожила все життя в США. Її голосом захоплювався увесь американський шоу-бізнес! Артистка працювала з Вітні Х'юстон, Майклом Джексоном та іншими світовими зірками. На 45-му році її життя обірвала хвороба – рак, але упізнаваний тембр, щирі пісні лунають із записів. В її тембрі був присутній дзвінковий обертон зі скрипковими тонами. Цісик також володіла унікальною манерою виконання – «білим голосом». В Україні співачку почули переважно після її смерті. Два україномовних музичних альбоми, які Квітка випустила за власний рахунок, популярні й досі. Варто зазначити, що у 1990 році обидві платівки були номіновані на премію «Греммі» в категорії "сучасний фолк"…


Вікторія Васалатій у виставі «Я – Квітка» / Фото з архіву фестивалю «Марія»

В основу моновистави лягла музична п'єса-монолог Тетяни Череп-Пероганич «Квітка Цісик. Туга за Україною» (режисер Валерій Невєдров, керівник театру «Київ», головну роль виконала Вікторія Васалатій, актриса і співачка Театру ім. І. Франка, яка виступає «наживо» у супроводі із відомим рок-музикантом, гітаристом, учасником гурту Yurcash Юрієм Кондратюком. Музична тема розкрита через такі хіти, як «Пісня про рушник», «Черемшина», «Колискова», «Журавлі» тощо, які виконує головна героїня. Слід зазначити, що Васалатій дуже органічна у цій моновиставі, демонструє не лише свій акторський, а й вокальний талант. Нагадаємо, на франківській сцені Вікторія у своєму активі має аншлагову виставу «Едіт Піаф. Життя у кредит», яка присвячена початку кар’єри знаменитої французької співачки, за яку отримала престижну премію «Київська пектораль».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати