Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Законсервована» реальність

У Львові триває концептуальний проект Олега Давиденка
21 вересня, 16:51

У львівській галереї «Зелена канапа» відкрився проект художника Олега Давиденка «Консерви». Ця виставка ще жодного разу не демонструвалася у Львові, а деякі роботи автор доробляв вночі перед відкриттям експозиції.

Загалом Олег Давиденко вирізняється на тлі місцевої художньої школи. Як зазначає він сам, всі форми мають свій зміст незалежно від наявності сюжету, тому кожне мистецтво, прагне стати музикою, нічим іншим, як формою. Саме такий підхід до творчості і сприяє створенню ним абстрактного мистецтва та концептуальних проектів. Одним із таких проектів і стали «Консерви», які він почав створювати ще в 2006 році.

Для створення своїх робіт Олег Давиденко використовує авторську техніку — фіксує епоксидним розчином на полотні тривимірні об’єкти. Таким чином йому вдається «законсервувати» реальність. А уже «законсервовані» речі поширюють ауру загадковості, сюрреалістичного смислового навантаження. Для своїх робіт художник використовує речі, що уже вийшли з ладу, таке собі сміття, яке зараз перебуває у перехідному стані між буттям і звалищем. У його роботах можна побачити ручки, пензлі, іграшки тощо. Крім того, деякі картини складаються із метеликів та різних жуків.

«Роботи з цього проекту позбавлені тягаря означення справжнього живопису. Від живопису Давиденко перейшов до рівня стимулювання та фіксації реальності. Принцип відносності меж абсолютизувався — реальність сама по собі перетікає у мистецтво. Олег вважає, що реальність не можливо передати адекватно, але її можна законсервувати», — розповіла художниця та власниця «Зеленої канапи» Олеся Домарадзька.

Оглянути виставку можна до 8 жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати