Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Життєдайність прекрасного

Протягом лютого триває благодійний арт-проект «Засліплені красою»
14 лютого, 10:31
«СТАРІ ДІВИ, КОТРІ БЛУКАЮТЬ ЗИМОВИМ САДОМ У АРЛІ» (З ПРОЕКТУ «ПРИСТРАСТІ ЗА СУРБАРАНОМ») ОЛЕКСАНДРА РОЙТБУРДА / ФОТОІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ АРТ-ПРОЕКТУ

За виручені кошти від цього проекту надрукують книжки шрифтом Брайля для дітей, котрі позбавлені дару зору. Серед художників, які взяли участь в арт-кампанії, — тільки найвідоміші імена: Арсен Савадов, Віктор Сидоренко, Олександр Ройтбурд, Тіберій Сільваші, Влада Ралко, Ілля Чічкан, Костянтин Павлишин, Олександр Верещак, Олександр Бабак, Володимир Сай та інші.

Концепція експозиції торкається питань сприйняття і глибинного розуміння краси... І зрозуміло, проект містить у собі соціальну складову — за допомогою сучасного мистецтва організатори привертають увагу до гострої соціальної проблеми освіти сліпих дітей.

— Сама назва «Засліплені красою» має не метафоричний характер. Саме це слово виявилось першим поштовхом до організації цього проекту. У нас виникло бажання зробити щось реальне, аби допомогти дітям, щоб вони краще пізнавали навколишній світ, — наголосила Наталія ШПИТКОВСЬКА, директор проекту.

— Хоч сьогодні серед українських художників і не прийнято вважати себе «адептами прекрасного», та їх, без перебільшення, можна назвати поціновувачами яскравої візуальності, — відзначає Вікторія БУРЛАКА, куратор проекту.

Головним організатором арт-заходу виступив Фонд культурної дипломатії UART. Проект «Засліплені красою» підтримали Національна асамблея інвалідів, Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) і Talan Group «Читати на рівних».

— Сьогодні, коли весь світ говорить про силу українського характеру, ми нагадуємо про велику силу українського мистецтва. За програмою цього проекту зібралися наші художники, яких знає світ і через яких світ пізнає Україну. Цей проект спрямований на те, щоб ні про кого не забути, особливо про дітей, які не мають змоги бачити, але хочуть читати, пізнавати світ і бути повноцінною частиною нашого суспільства, — каже голова правління фонду UART Дмитро Кулеба.

Виставка триватиме до 28 лютого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати