Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Нація без культури – вічний ресурс для інших»

Гостею Літньої школи журналістики «Дня» стала відома журналістка Галина Бабій
13 липня, 20:14

У рамках Літньої школи журналістики відбулася зустріч з ведучою програм Українського радіо, журналісткою та музикознавцем Галиною Бабій, на якій вона розповіла про своє бачення того, як має бути представлена культура в майбутньому. «Хто не захоче зростати технологічно, а відповідно, інтелектуально, той не зможе знайти собі місця в сучасному суспільному мовленні»,            — підкреслила наша гостя. У ході розмови пані Галина розповіла про те, як важливо у процесі сучасного художнього мовлення створювати динамічні монтажі, залучати зірок, відшуковувати цікаві ракурси та проводити тренінги для молодих журналістів. Також Галина Бабій відповіла студентам Літньої школи на питання, чому існує проблема нішових каналів, присвячених культурі, яким є вплив Майдану та війни на сході на тематику та специфіку подачі культурно-мистецьких матеріалів, та порадила «школярам», як відчути своє справжнє покликання в сучасних медіа.

«Культура має бути обов’язковою константою будь-якої нації, будь-якої держави, — наголосила Галина Бабій. — Знаєте, я абсолютно переконана, що культура потрібна нації як кров для життя організму, кров, яка постійно насичується озоном — новими талантами».

ВРАЖЕННЯ

«МИСТЕЦТВО — ЦЕ КУЛЬТУРНА ІН’ЄКЦІЯ»

Марія ГОРШКОВА, Хмельницький національний університет:

— Галина Бабій вразила вже від першої хвилини знайомства — на початку зустрічі вона щиро поцікавилася нами, нашою мотивацією вступу до ЛШЖ, що було неочікувано і дуже приємно.

Літньошколярам пані Галина розповіла, як важлива культура у житті будь-якого суспільства. Також вона зазначила про те, що мистецтво повинне бути оплаченим, і дуже прикро, що українці цього не розуміють.

Говорили і на тему війни, про цінність мілітарної тематики у мистецтві. Загалом мене Галина Бабій захопила любов’ю і прагненням донести українському суспільству те, що мистецтво — культурні ін’єкції.

«ЗАВЖДИ ПОТРІБНО ВЧИТИСЯ»

Каріна ХАЧАТАР’ЯН, Сумський державний університет:

— Зустрічі з відомими людьми, які проходять майже неформально: по-домашньому, тепло, зазвичай залишають найбільш довготривалі приємні спогади. Мій ранок розпочався приємним голосом Галини Бабій. Це жінка, від якої віє добром, світлом. Їй близькі проблеми сьогодення, вона переймається долею хлопців на сході. Галина Бабій відкрита для будь-яких тем: «Хочете, поговоримо про радіо, хочете, про телебачення...» Із нею цікаво, вона компетентна. Запам’яталися слова —  «завжди усього потрібно вчитися».

«КУЛЬТУРА МАЄ БУТИ ОБОВ’ЯЗКОВОЮ КОНСТАНТОЮ»

Ілона ЛОЖЕНКО, КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого:

– В учасників Літньої школи відбулася зустріч із Галиною Бабій, журналісткою та музикознавцем, яка є втіленням культури та інтелігентності, про поняття яких спілкувалася із школярами. Пані Галина поділилася із учнями своїми поглядами на проблеми висвітлення культури в українських ЗМІ, про поїздки на фестивалі в Іран та Туреччину, про роботу над авторськими проектами та створенням нового каналу суспільного мовлення. Галина Бабій переконана, що незалежно від політичної ситуації в країні, культура має бути на чільному місці. «Культура має бути обов’язковою константою будь-якого народу. Нація без культури – вічний ресурс для інших».

Деталі зустрічі з радіоведучою Галиною Бабій читайте в найближчих номерах газети «День».

Нагадаємо, що Літня школа журналістики відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати