Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ювілейна Літня школа журналістики «Дня» відбулася!

Лариса Івшина вручила 18 учасникам сертифікати про завершення навчання
31 липня, 18:55

Двадцять шостий, завершальний день Літньої школи журналістики «Дня»-2017 — 28 липня, — став часом підбиття підсумків і висловлення вдячності — і від учасників 15-ї Літньої школи, і від її кураторів, і від головного редактора. Лариса Олексіївна, вручаючи сертифікати, висловила вдячність і тим батькам, що виховали таких дітей, що прагнуть і здатні взяти високу планку Літньої школи, і тим педагогам, які вказали своїм вихованцям правильний напрям розвитку.

Фоторепортаж

Студенти охоче пригадували хвилювання і навіть страх, які їх охоплювали на початку ЛШЖ. «Я більше боялася, що мене візьмуть, ніж навпаки», — поділилася, дякуючи «за науку», зокрема Оксана Скільська, яка одночасно здобуває фах педагога-математика і журналіста і якій вдалося під час ЛШЖ перемогти саму себе. Літньошколярі-випускники багато говорили і про шанс, який їм дала редакція, і про те, як вони тепер «нестимуть світло «Дня» у своїй подальшій діяльності та співпраці з нашим виданням. А дехто навіть плакав, усвідомивши, що час розставатися.

Справді, сумувати є за чим — за 26 днів у студентів відбулося 40 заходів, серед яких — і зустрічі з 35-м надпотужними лекторами, і поїздка до Батурина, у підрозділ Нацгвардії, і екскурсія Києвом, до Кирилівської церкви, та похід у гольф-клуб... І, звісно, у пам’яті молоді залишиться багато думок, які висловлювали й редактори, і наші шановні лектори. Тепер у студентів —  не тільки чітке розуміння, що таке «дедлайн» і «розшифровка», а й вільне поле для роздумів і засвоєння сенсів, що їх закладала у Школу редакція. І звичайно, за цей час вони встигли здружитися між собою і потоваришувати зі своїми старшими колегами в редакції.

Про важливість такого вишколу, до речі, говорять і самі лектори. Зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук вважає: «Газета «День»  як серйозна площадка для суспільних дискусій є дуже потрібною. Більш потрібною, ніж будь-коли. Україна мусить виробити власну систему координат і мати місце, де може обговорити власні проблеми. Для того потрібні нові люди, свіжі погляди. І саме їх, вважаю, щороку забезпечує ця Літня школа». «Що таке Літня школа журналістики? Це всі за витрачені час і зусилля здобувають додаткові знання, а головним чином — розуміння, що відбувається в Україні і світі», — переконаний державний діяч, екс-прем’єр-міністр України Євген Марчук.

До речі, учасники ЛШЖ тепер мають відео- та фотосвідчення з думками лекторів та кураторів про «День» та власне ЛШЖ, і найцікавішими митями із зустрічей та поїздок. Кожен отримав такий «набір вражень» у подарунок. Студенти, між іншим, у боргу не залишилися: вони вручили головному редакторові власноруч намальований на тканині «прапор «Дня» зі своїми автографами, а також... «Маршрут ЛШЖ» — ексклюзивний «випуск самвидаву» — власний дотепний огляд «шалених» 26 днів у редакції.

Звичайно, ми запрошуємо усю «вісімнадцятку найсильніших» не тільки до подальшого спілкування, а й до участі в акціях «Дня» та, звісно, спільного творення інтелектуального продукту. Читачі ще побачать у газеті і матеріали із зустрічей з лекторами, що були підготовлені до друку вже по завершенні Школи, і, сподіваємось, власні цікаві статті наших молодих колег. До зустрічей на шпальтах «Дня»!

Нагадаємо, цьогорічна Літня школа журналістики проходила за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні — за що окреме — Спасибі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати