Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Це ваш день. Виборюйте його!»

Триває прийом заявок на участь у XVI Літній школі журналістики «Дня»
01 червня, 11:49

Читачі «Дня», мабуть, добре знають, що наша Літня школа журналістики має властивість... не закінчуватися. Не для всіх, але для тих, хто прагне і далі працювати і рости разом зі своєю газетою. Чимало випускників Літньої школи журналістики стали нашими авторами, а найкращі — і штатними співробітниками. Чому ж варто подати заявку на участь у редакційному вишколі (нагадаємо, це можна зробити до 25 червня за посиланням https://day.kyiv.ua/uk/content/anketa-dlia-uchasnykiv-litnioi-shkoly-zhurnalistyky-dnia)? Ось що кажуть випускниці минулорічної, ювілейної і супернасиченої, XV Літньої школи журналістики «Дня».

«МІСЯЦЬ У «ДНІ» СТАНЕ НАЙЦІКАВІШИМ У ТВОЄМУ ЖИТТІ»

Олександра КЛЬОСОВА, студентка КНУ імені Т.Г.Шевченка:

— Я дуже раджу тобі подати заявку на участь у літній школі журналістики газети «День». Незалежно від того, чи хочеш ти бути журналістом, чи ні. Бо, якщо ти студент, то напевно не можеш знати, в якій сфері хотів би працювати у майбутньому. А газета «День» дасть тобі змогу отримати величезний досвід, що, так чи інакше, знадобиться тобі по життю. Заповнюй анкету, бо в літній школі ти напишеш свій перший матеріал, який тобі не сподобається. Але всього за декілька тижнів ти зможеш писати тексти, за які вже не буде соромно. До того ж ти навчишся брати інтерв’ю, не соромитися аудиторії, швидко реагувати, вирішувати складні завдання, відвідаєш нові місця, познайомишся з купою розумних і класних людей. Зрештою, відчуєш себе маленькою частинкою найкращого видання України. Місяць у «Дні» стане найцікавішим у твоєму житті, сповненим інтелектуальних пригод, зустрічей і нових звершень. Твої батьки будуть тобою пишатися, а одногрупники заздрити. Не віриш? Тоді перевір!

«ЦЕ ЩАСЛИВИЙ КВИТОК, З ЯКИМ УПЕВНЕНО МОЖНА КРОКУВАТИ ДАЛІ»

Марія НИТКА, студентка Львівського національного університету ім. I. Франка:

— ЛШЖ. Ця абревіатура має магічну дію — не залишати «школярів» ще довго опісля її закінчення. Насправді газета «День», власні публікації, а особливо — сертифікат закінчення Літньої школи журналістики в сукупності має магічну дію. Це щасливий квиток, з яким упевнено можна крокувати далі. По навчанню, по життю, а особливо — по роботі. Кажу це зі свого досвіду, адже опісля закінчення школи почався мій шлях у справжній журналістиці, відкрились нові горизонти, знайшлась робота за спеціальностю вже на 2-му курсі. Найцінніше, що я отримала — це практика й упевненість у своїх силах. За 1 місяць ми мали 33 суперкомпетентних спікерів — починаючи від журналістів закінчуючи послами багатьох країн. Це унікальна можливість спитати, до прикладу, міністра освіти України про те, що цікаво саме тобі. Було складно, адже за день зазвичай проходили 3 зустрічі й до кожної потрібно ретельно готуватися, думати над запитаннями до спікерів, самому знатися на темі. Скажу відверто, вільного часу тут не буде, проте ви відчуєте атмосферу «Дня», яка не зрівняється ні з якою іншою, спробуєте себе в ролі журналіста найкращої газети країни. Зрозумієте, чи це саме те, що потрібно вам, спробуєте віднайти свою систему координат, про що завжди нагадає Лариса Олексіївна під час лекції або ж в коридорі редакції. Це безцінно й на все життя, і я дякую долі, що мені випав такий шанс.

«ДЕНЬ — ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ. СКОРИСТАЙТЕСЬ НЕЮ!»

Оксана СКIЛЬСЬКА, студентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника і Львівського національного університету ім. I. Франка:

— Я думаю, що мої друзі-літньошколярі наведуть вам тисячі причин, чому варто подавати заявку в Літню школу журналістики, я ж прошу тільки про одне: прочитайте і вдумайтесь у слова!

День — це можливість.

Скористайтесь нею!

День — мрія. Здійсніть її!

День — це виклик.

Прийміть його!

День — це боротьба.

Станьте борцями!

День такий чудовий —

не змарнуйте його!

День — це пісня.

Доспівайте її до кінця!

Це ваш день. Виборюйте його!

 

Нагадаємо, з усіма питаннями можна звертатися до куратора Літньої школи, редактора відділу кореспондентської мережі Ольги Харченко. Контакти: [email protected], тел. (044) 303 96 27, (097) 76 49 221, Facebook-сторінка https:// www.facebook.com/sashaolj

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати