Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль Ліваро

03 серпня, 14:07

Французькі сири не поступаються винам у популярності. Тож не дивно, що у цій країні проводяться сирні свята та навіть сирні фестивалі.

Один із них відбувається у перші вихідні серпня в місті Ліваро, що у Нижній Нормандії. Проте це не просто фестиваль сиру, це моно-фестиваль, присвячений всесвітньо відомому сиру, який є тезкою міста. Вишуканий сир Ліваро прославив невелике містечко і заохотив безліч туристів приїхати на його «батьківщину». Особливістю цього сорту є насичений золотистий колір, та яскравий гострий аромат. Цікавою деталлю у «зовнішності» сирної головки Ліваро є п’ять смужок з сушеного листя рафії, яку намотують на нього задля збереження форми підчас визрівання. За таку смугастість сир отримав у народі ім’я «полковник», адже п’ять смуг на погонах французького військового відповідають саме цьому званню.

Під час фестивалю, який триває два дні, відбуваються ярмарки, паради та дегустації. Проте головною подією стає поїдання на швидкість шматка сиру Ліваро вагою 700 грамів. Рекорд поки що тримається на позначці 1 хвилина 51 секунда.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати