Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глобальна сцена для інновацій

На виставці споживчої електроніки CES 2019 у Лас-Вегасі представили вісім українських стартапів
11 січня, 12:41
ФОТО REUTERS

Найбільша у світі щорічна виставка споживчої електроніки CES 2019 відкрилася цього тижня в американському Лас-Вегасі та триватиме до 11 січня. Участь у ній беруть понад 4 тис. компаній, що демонструють свої розробки на території більш ніж 250 тис. квадратних метрів, передає CNN Business. На сайті заходу зазначається, що CES є «світовим місцем зібрання тих, хто процвітає в бізнесі споживчих технологій» і є «глобальною сценою, де виводяться на ринок інновації наступного покоління». Наприклад, компанія Google продемонструвала на виставці цифровий пристрій для синхронного перекладу, який «говорить» 27 мовами, Royole-смартфон Flex Pai, який можна складати, LG — гнучкі телеекрани OLED, Samsung — прототип робота Bot Care, що може допомагати піклуватися про хворих або людей літнього віку, вимірюючи тиск і відслідковуючи частоту серцевих скорочень.

Загалом же тут можна ознайомитися з сотнями інноваційних гаджетів, стартапів і пристроїв. В українському павільйоні CES Ukraine Tech Pavillion цього року можна побачити вісім стартапів, «які презентують різноманітні ідеї та розробки — від модульного освітлення фотостудій до харчового 3D принтера», повідомило посольство України у США на Facebook.

Зокрема, українці привезли на CES такі стартапи: Kwambio — 3D принтер для друку керамічних виробів, Nuka — «вічний» блокнот, що є водонепроникним і який можна використовувати нескінченну кількість разів, а також «вічний» олівець, який ніколи не списується, Photon LMS — пристрій, що дозволяє зробити вдале фото продукції, RAWR — пасок, який допомагає відслідковувати місцезнаходження домашнього улюбленця та інші.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати