Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iронія долі...

Нацрада призначила позапланову перевірку «Інтера» та «СТБ» за новорічні ефіри
12 січня, 09:06

Зимові свята українців давно перетворилися на справжнє гібридне явище. Такого висновку дійшла автор «Дня» Наталія Іщенко у колонці «Окупація телебачення... і голови» (читайте на сайті day.kyiv.ua) через засилля «кремлівських» зірок на екранах у цей час. «Москва сльозам не вірить», «Іронія долі, або З легким паром» — ці радянські кінохіти вихлюпнулися в ефіри українських каналів саме на новорічні свята. Активісти обурювалися — у цих фільмах знімалися артисти, які підтримують російську агресію на Донбасі та анексію Криму і внесені до Переліку осіб, що становлять загрозу нацбезпеці. Тобто трансляція фільмів за їхньою участю має бути заборонена. Але громадське обурення жодним чином не вплинуло на програму телепередач.

Регулятор нарешті відреагував — 11 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення призначити позапланові перевірки ПрАТ «Телеканал «Інтер» і ПрАТ «Міжнародний медіа центр — СТБ».

«Моніторингом Національної ради зафіксовано, що «Інтер» демонстрував фільми за участю Олега Табакова і Валентини Тализіної — «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легкою парою!», а «СТБ» — фільми за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова та Олександра Михайлова.

«Демонстрування фільмів, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, є ознакою порушення вимог абзацу 10 частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», — наголошується у рішенні.

Також для того, щоб розглянути ситуацію комплексно, регулятор вирішив звернутися до телеканалів з вимогою надати записи святкових ефірів і за іншими ліцензіями — ефірною та супутниковою.  Узагальнені рішення будуть ухвалені після аналізу ефірів за усіма ліцензіями мовників, повідомила Нацрада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати