Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iз «Днем» роблю спільну і корисну справу»

Наша авторка з Вінниці стала лауреаткою проекту «Регіональні голоси за демократію»
11 грудня, 12:10
ОЛЕСЯ ШУТКЕВИЧ

10 грудня у Києві розпочався Національний форум за участю журналістів і громадських діячів із Вінницької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської та Херсонської областей. Зібрання присвячено завершенню проекту «Регіональні голоси за демократію», який реалізовували Інститут міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) в Україні та громадська організація «Прес-клуб реформ» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Мета проекту, який стартував у липні цього року, полягала в поширенні кращих практик взаємодії трьох секторів суспільства — громади, влади та бізнесу, причому як на локальному рівні (у місцевих медіа Вінницької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської та Херсонської областей), так і на рівні України.

Як розповіла представник Інституту Анна Опіц, одне з головних завдань проекту стосувалося підтримки і заохочення журналістів та медійників, які пишуть про демократичні процеси, громадянське суспільство та висвітлюють роботу громадських організацій для широкої аудиторії. Тому в рамках проекту було оголошено конкурс на кращий аналітичний матеріал із тем «Демократія», «Роль громадянського суспільства», «Історія успіху громадської організації». У конкурсі мали можливість брати участь усі зацікавлені особи — журналісти, медіа-активісти, блогери, які працюють у ЗМІ та проживають у п’яти вищезгаданих областях. Єдине обмеження — це вік конкурсанта: до 35 років.

Оголошення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться під час закриття Національного форуму у рамках проекту «Регіональні голоси за демократію». Відомо, що конкурс проводили у чотирьох номінаціях: «Аналітична стаття у друкованому виданні», «Аналітична стаття в електронному виданні», «Сюжет у випуску новин/програма на телебаченні» та «Сюжет у випуску новин/програма на радіо». У кожній із номінацій члени журі визначили трьох переможців — усього 12 призерів. Серед них — і позаштатний кореспондент газети «День» Олеся Шуткевич (псевдонім Оксана Собко). Її матеріал «Три ознаки місцевих виборів», який було надруковано у № 186 газети «День» за 2015 рік, подали на конкурс представники Вінницької обласної громадської організації «Вінницький прес-клуб». І не помилилися.

— Щиро вдячна колегам із «Вінницького прес-клубу», які моніторять нашу роботу і залучають до цікавих проектів, переконують, що аналітична публіцистика була і залишається актуальною. Це надихає і стимулює до пошуку нових «ліків» для нашого кризового суспільства. Вдячна газеті «День», яка дала мені, провінційному журналісту, можливість розповідати про ситуацію у Вінниці. Готуючи матеріли до друку, я точно знаю, що разом із «Днем» роблю спільну і корисну справу, бо про мою рідну Вінницю тепер читають в усій Україні й у мене на батьківщині зокрема, — переконує Олеся ШУТКЕВИЧ. — Люблю свою роботу за те, що вона не дозволяє засиджуватися на одному місці, постійно змінює декорації: поїздки, зустрічі, розмови, людське горе і безмежне щастя... Найприємніше, коли трапляються творчі удачі, коли не помиляєшся в людях, виникають неординарні ідеї, а «День» благословляє на нові звершення і перемоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати