Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідирує – Сумщина

Реформовано 173 державних і комунальних друкованих ЗМІ із 728
07 березня, 14:25
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Відповідно до вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Держкомтелерадіо продовжує вести й оновлювати «Зведений перелік об’єктів реформування», здійснювати моніторинг процесу реформування. За даними Держкомтелерадіо, станом на 6 березня з 728 комунальних та державних друкованих засобів масової інформації реформовано 173. Лідерами процесу реформування є Сумська (50% від кількості видань), Вінницька (46%), Чернігівська (46%), Тернопільська області (42%), повідомляє www.kmu.gov.ua.

Повільно триває процес реформування в Київській (з 39 видань реформовано лише одне), Львівській (з 42 реформовано два), Полтавській (з 30 — лише три) областях. У Закарпатській області жодне з 17 видань ще не реформовано.

Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність. Отже, трудовим колективам редакцій спільно із співзасновниками слід невідкладно розпочати процес реформування, тому що процедура перетворення державного або комунального підприємства на інший суб’єкт господарювання та процедура перереєстрації друкованого ЗМІ можуть тривати в окремих випадках понад півроку.

Нагадаємо, раніше «День» уже писав про причини лідерства Сумщини у процесі роздержавлення (див. матеріал «Вільні та... прибуткові» у № 130—131 від 28 липня 2017 року).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати