Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мистецтво відчувати свободу

Про смисли, закладені у фільмі-автобіографії «Місія-Свобода», Богдан Гаврилишин говоритиме з учасниками Літньої школи журналістики
27 червня, 00:00
БОГДАН ГАВРИЛИШИН

Кожна людина повинна з дитинства усвідомити життєву необхідність завжди говорити правду, а ще — постійно вчитися й самовдосконалюватися, знати історію, побут і традиції свого народу, адже тільки освічена, цілеспрямована особистість, живучи в гармонії з природою та своїм внутрішнім світом, завжди досягне поставленої мети — у цьому переконаний член Римського клубу, Світової академії мистецтва і науки, Міжнародної академії менеджменту, один із засновників економічного форуму в Давосі Богдан ГАВРИЛИШИН. Учора в кінотеатрі «Кінопалац» відбувся прем’єрний показ повнометражного документального фільму про Богдана Дмитровича — «Місія-Свобода» (продюсер Володимир Кузнєцов), у якому автори стрічки знайомлять глядачів із його життєвим шляхом і пошуком власної свободи. Ці пошуки зародилися після еміграції до Канади, коли Богдан Гаврилишин розпочинав свою кар’єру, працюючи лісорубом, а тривають і донині, коли ця людина стала науковцем зі світовим іменем — членом Римського клубу, доктором економіки університету Женеви, почесним доктором у п’яти університетах України.

Про необхідність шукати свою внутрішню свободу та займатися самоосвітою Богдан Гаврилишин сьогодні говоритиме під час зустрічі з учасниками Літньої школи журналістики «Дня», тема якої — «Глобальна цивілізація над прірвою».

— Майбутнє України залежить передовсім від освіченої молоді, яка вірить у свій успіх. А успіх — це коли мрії й бажання перетворюються в реальність. Для цього молодому поколінню потрібно насамперед гарно вчитися, але не тільки в школах та університетах, а й у самого життя. Освічена людина має право на те, щоб її власний розум був її суддею, — переконаний Богдан Гаврилишин. — Успіх — це не лише гроші. Я не вважаю успішними людей, які здобули великі статки нечесним шляхом. Ці люди насправді духовно й морально бідні. Головна цінність — говорити правду, бути завжди чесним, гідно ставитися до оточуючих і відчувати свободу, яка окрилює людину.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати