Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Між "хочется" і "доречно"

08 серпня, 00:00

Телеглядачі про кращі (1) та гірші (2) телепередачі, що їх було показано з 31 липня по 6 серпня, а також про улюбленого ведучого (3)

Салій Іван Миколайович, голова об'єднання "Вибір"

1.Вдалим прикладом становлення, зростання професійного рівня, виходу на рівень вимог часу є "Студія 1+1", ТЕТ, "Гравіс", передачі "Післямова", "П`ятий кут" тощо. Їхня власна продукція завжди конкурентоспроможна.

На УТ-1 для мене виявилася цікавою передача про приватний драматичний театр "Браво", певніше, про цікаву, ділову особистість Любові Титаренко. Вона і себе утвердила, і дала шанс багатьом акторам та глядачам. Зазначу лише, що сценічні епізоди та розповіді про саму актрису - директора були менш переконливими, ніж вона сама у своїх роздумах та сповіді.

Видався цікавим - перш за все технікою монтажу - відео-кліп Михайла Поплавського. В усякому разі я прихильно ставлюся до спроб вистояти самому і разом з молоддю, зі студентами будувати нове мистецтво, нову естраду України, а не волати про виживання. Діяльний ректор. Хотілося б його підбадьорити, одночасно й підкорегувати.

2. Я не характеризую їх як найгірші. Навпаки, це - потрібні

передачі, які повинні стати в ряд найкращих, але ще затрималися в пошуках.

Телепередача "Альтернатива" з юридичної практики. Цього тижня - про проблеми нотаріату. Дві цікаві розумні жінки намагаються одна одній підіграти, допомогти. Але передача - статична, сухувата і приголомшує відмовою розглядати ті тисячі листів, які надходять на її адресу.

Критично оцінюю окремі інформаційні випуски "Хрещатику" ТРК "Київ". Київські власті весь час проводять наради, свята, когось вітають, нагороджують, приймають й проводжають гостей, бувають на семінарах і презентаціях, з чарками й фужерами. Чи всі ці сюжети є дійсно новинами всекиївського масштабу?

З киянами потрібно постійно спілкуватися, обговорювати проблеми, шукати разом рішення, виділяти при цьому пріоритети. От щодо пріоритетів.

Аду Роговцеву знає кожний. Це окраса і сила, слабкість і мужність, стривожене серце сьогоднішньої України. Її творчий спадок - 40 років. "Хрещатик" присвятив цьому 40 секунд. І все! Думаю, місту не вистачає дійсно київських, а не чиновницьких новин.

Щось подібне уже було в передачах "Тет-а-тет з мером" (щоправда, добру справу довели до абсурду), в передачах "Обличчям до столиці" та "Точка зору", започаткованих свого часу молодими талановитими Василем Хмелівським і Олександром Куцем.

3. Хороші телеведучі - це свідчення генетичної талановитості нашого народу.

Алла Мазур, Наталія Кондратюк, Наталка Чангулі, Ганна Шульгіна, Вячеслав Піховшек, Василь Бирзул, Микола Канішевський та "дітки" з "Вікон", яких тепер не видно на екрані, є уособленням високого духу, розуму і краси є прикладом подолання негараздів та інтриг, а також усвідомленої боротьби між "хочеться", "дозволено" та "доречно".

Євген Сорокін, співробітник прес-служби Фонду держмайна України

1. "Вечірні вісті" (ICTV) - професіональні коментарі журналістів, жива, не казенна подача матеріалу. Були вдалими програми "Театр+TV" з Костянтином Райкіним ("Інтер") і "Телеманія" ("1+1") з найінтелігентнішим ведучим на нашому телебаченні Юрієм Макаровим. Неперевершений фільм "Підводна одіссея команди Кусто". Унікальні зйомки й надзвичайна особистість.

2. Набридли "Угадай мелодію" і "Поле чудес" ("Інтер").

3. Микола Вересень. Веселий, життєрадісний, природний. У ньому є якась іскринка, безпосередність - і це приваблює.

Ольга Крюкова, співачка

1. Ток-шоу "Я сама" ("1+1"). Дуже подобається сам принцип, коли всі бажаючі можуть висловити свою точку зору. "Земля і небо Києва" (ТЕТ). Дуже цікава культурно-інформаційна програма. Завжди дивлюся "35 хвилин джазу" (ТЕТ). Ведучий добирає рідкісний, унікальний матеріал. Мені як джазовій співачці ця передача просто необхідна. "Мелорама" ("1+1") приваблює своєю об'єктивністю. Ведучий окрім цікавої інформації дає критичну оцінку подій. Подобається продукція АІТІ - "Сніданок меломана", "Національний хіт-парад". Журналісти постійно вигадують щось нове, свіжі рубрики, і дуже часто вдало.

2. Інколи шокує мова ведучих на екрані. За освітою я філолог і одразу фіксую неграмотну мову.

3. Моєму уявленню про ведучого відповідає Юлія Меньшова ("Я сама", студія "1+1"). Їй притаманна водночас і журналістська ущипливість, і людська делікатність.

Ганна Хоменко, оглядач газети "День" зі споживчих питань

1. "Вітражі" ("Інтер"). Приваблюють вдалі, дуже оригінальні коментарі ведучих, незвичайні переходи від одного сюжету до іншого. "Телеманія" з Макаровим, за роботою якого стежу з перших кроків на TV. Видно, як прогресують інформаційні програми ТСН, "Вікна", "Телетиждень" і навіть УТН - змінюється, виглядає цивілізовано.

2. Дратують одні й ті ж рекламні ролики, що весь час повторюються.

3. Нікулін у клубі "Білий папуга" - це особистість. Підкуповує його природність гри в кадрі, якого так бракує багатьом гумористам.

Ольга Миколаївна Писар, заслужена артистка України, актриса ТЮГу, доцент КДІТМ ім. Карпенка-Карого

1. Завжди із задоволенням дивлюся програму "Кіноностальгія" на каналі "1+1". У цій програмі знову зустрічаєшся з призабутими, але, як і раніше, улюбленими фільмами. Востаннє - "А якщо це любов?" Юлія Райзмана, прекрасна картина, чудові акторські роботи Андрія Миронова, Жанни Прохоренко. І завжди доречний коментар від дотепного інтелігентного ведучого програми Анатолія Борсюка.

2. Передачі освітнього каналу на УТ-2. Останнє, що я бачила, - "Інститутка" Марка Вовчок. Програма абсолютно не відповідає рівневі розвитку її потенційної аудиторії. Нудно, застаріло, нецікаво.

3. Улюблена телеведуча - Алла Мазур. Інформація - яку вона пропонує глядачам, максимально персоніфікована, і водночас - об'єктивна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати