Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пандемія руху

Празькі танцівники дякують лікарям приголомшливим виступом на даху
28 серпня, 12:39

Чеська мистецька танцювальна сцена зробила приголомшливе відео, зняте на дахах Праги, щоб сказати подяку місцевим медичним працівникам, рятувальникам та всім, хто допоміг надати підтримку під час пандемії коронавірусу.

Відео опублікувало вчора сторінка у Facebook LideLidem, нової ініціативи, до складу якої входять празькі артисти та танцюристи з різних верств населення та компаній. «Чеська танцювальна та мистецька сцена об’єдналися, щоб зробити оригінальну та неповторну відео-подяку від людей до людей», — пише LideLidem.

«Дякуємо всім, хто не сидів у важкі часи, а натомість шив маски для обличчя, повністю змінив бізнес, а тим часом зумів змішати сотні літрів дезінфекції. Це допомогло швидко впоратися із ситуацією та тим, що ми, художники, незабаром зможемо знову вільно творити. Дякуємо» — зазначається у відео.

Відео було знято на різних празьких дахах під час тижневої зйомки, яка включає роботи на Празькому національному музеї, готель InterContinental, універмаги Maj і Kotva, ресторан Aureole на вершині хмарочоса Панкрац та інші місця.

Виконавці на даху у відео включають артистів балету Празького національного театру, акробатів компанії Losers Cirque, конкурентів StarDance та інших учасників чеської танцювальної сцени. Музику до відео склав чеський ді-джей Майкл Буріан; наприкінці відео також подякують видатні діячі чеського світу виконавського мистецтва, зокрема Яна Плодкова, Естер Гейслерова та Бен Крістовао.

«Ми спостерігали велику напругу, але в той же час величезне об’єднання чеського суспільства», — повідомили організатори Єва Нечесалова та Катка Ейхлерова.

«Ми шиємо маски для обличчя для потребуючих, ми здійснюємо покупки, допомагаємо людям похилого віку як ніколи раніше», — додали вони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати