Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«ПАРЄ – це нуль!.. Поверніть нас до ПАРЄ!»

Це вже класика: у відповідь на підступи Заходу бомбити Воронеж
12 жовтня, 19:34

Минулого тижня слово «ПАРЄ» випередило слова «Україна» і «Америка» у списку лайливих висловлювань російських політиків, експертів та провідних ЗМІ. Якщо коротко, то суть претензій офіційної Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи зводиться до двох тез: по-перше, ПАРЄ абсолютно безглузда і порожня контора, а по-друге, делегацію Росію звідти чомусь вигнали і не пускають.

Відповідь кривдникам офіційної Росії складається теж із двох пунктів: по-перше, ми тоді не платитимемо, а по-друге, росіяни не зможуть скаржитися до Страсбурга на беззаконня басманного правосуддя. Ось цю останню загрозу оголосила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, яка заявила, що «рішення Європейського суду з прав людини в Росії будуть нелегітимними, якщо ПАРЄ не поверне повноваження російській делегації у 2018 році». Це вже класика: у відповідь на підступи Заходу бомбити Вороніж.

Ідеї безглуздості ПАРЄ і необхідності покарати цю порожню контору фінансово широко обговорювалися у програмі «Вечер» Володимира Соловйова від 11.10.17. Ситуацію в цілому описав, звісно, Ж..., який одразу ж включив «Шпенглера» і повідомив, що ПАРЄ це вмираюча організація вмираючої Європи і нема про що тут вести мову. І взагалі, їм потрібні лише російські гроші, а ми платити наміру не маємо.

Соловйов радісно вигукнув: «А давайте скупимо їх на пні!» Але ця ідея явно не надихнула ощадливого депутата Ніконова, і він взявся до остаточного розв’язання європейського питання. В усякому разі, щодо ПАРЄ, то жодних шансів на подальше життя цій конторі депутат Ніконов не залишив. По-перше, з’ясувалося, що Парламентська асамблея Європейського Союзу не має жодного стосунку до Європи. «ПАРЄ — це останнє, що асоціюється з Європою», — оголосив депутат Ніконов. І уточнив розмір ПАРЄ в цифровому вираженні: «ПАРЄ — це нуль!».

«Я ніколи не розумів, навіщо ми туди їздимо?» — продовжив своє знищення ПАРЄ онук сталінського ката. — «Туди їздять самі лише мазохісти». І, аби вже остаточно поховати Парламентську асамблею, депутат Ніконов заявив: «ПАРЄ — це пісочниця. Якщо вас не приймають до пісочниці, це не означає, що ви — ізгой!». Український експерт Вадим Карасьов спробував сказати ущипливо, мовляв, «ви від цієї пісочниці чекаєте скасування санкцій», але його голос одразу ж потонув у знущальному реготі «економіста» Делягіна, якого покликали, певно, з однією метою: не давати говорити опонентам.

Завершивши знищення ПАРЄ, депутат Ніконов взявся за саму Європу і розповів, який там жах. «Найпопулярніше ім’я новонароджених хлопчиків в Європі — Мухаммед!» — обличчя депутата Ніконова під час промовляння цього імені виражало суміш гидливості і захвату. Гидливість явно стосувалася самого імені, а захват тих «жахливих» перспектив, які це ім’я, на думку депутата Ніконова, може принести нещасній Європі. Було б цікаво подивитися, з яким виразом обличчя депутат Ніконов виголошує ім’я «Рамзан» і які наслідки для Росії, на його думку, матиме та своєрідна і постійно зростаюча роль носія цього імені у внутрішній і зовнішній політиці країни. Згідно з родинними традиціями депутат Ніконов завершив свій виступ вироком. «Нам у цьому європейському клубі робити нічого! Ми розвиваємося краще, ніж країни Європи!».

Тут «економіст» Делягін вирішив на хвильку відволіктися від свого головного заняття, від цькування українського експерта Карасьова і сказав кілька слів від себе особисто. «Буде халіфат в Європі, і нам, як великій мусульманській країні, треба готуватися до того, щоб очолити Європу». Краще б він продовжував труїти українського експерта Карасьова.

Слово «ПАРЄ» стало лайливим здебільшого через слово «Україна», заразилося від нього. На пленарному засіданні ПАРЕ 11.10.17 відбувся невеличкий скандал. Організатором скандалу став президент Чехії Мілош Земан, який вніс пропозицію, видатну за своєю безглуздістю і дивовижну за рівнем цинізму. Земан визнає, що Крим анексований Росією, але пропонує вважати це завершеною подією, тобто визнати. Ну, а пограбованій Україні, аби не так прикро було, президент Чехії пропонує заплатити. Грошима, нафтою чи газом.

Київ, безумовно, має рацію, блокуючи російські телеканали, убезпечуючи своїх громадян від опромінення брехнею і ненавистю. Але інколи все ж таки варто пускати фрагменти російських політичних ток-шоу в український ефір, щоби громадяни України краще розуміли те, що відбувається в сусідній країні й позбувалися залишків ілюзій

Безглуздість цієї пропозиції умить підтвердилася. Делегація Чехії одразу ж відмежувалася від свого президента, заявивши, що це його особиста ініціатива, яка суперечить курсові Чеської Республіки. Президент України Порошенко відреагував миттю: «Цю трибуну (ПАРЄ) було створено не для закликів торгувати територіями за гроші, нафту чи газ». Цілком передбачуваною була й російська реакція, що її оголосив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький: «Росія нікому нічого не платитиме. Крим — це не предмет торгу чи операції».

Київ, безумовно, має рацію, блокуючи російські телеканали, убезпечуючи своїх громадян від опромінення брехнею і ненавистю. Але інколи все ж таки варто пускати фрагменти російських політичних ток-шоу в український ефір, аби громадяни України краще розуміли те, що відбувається в сусідній країні і позбувалися залишків ілюзій. Особливо корисно з цією метою слухати лідера ЛДПР. У тій програмі «Вечер», в якій депутат Ніконов пояснював, що «ПАРЄ — нуль і пісочниця», а «економіст» Делягін розповідав, як Росія керуватиме європейським Халіфатом, Ж. викривав невдячних українців. «Україна перебувала у складі СРСР і була щасливою! А тепер що?» — обурювався лідер ЛДПР.

Було б непогано ці розповіді сучасних російських політиків і «експертів» про «щасливу Україну» у складі СРСР дати епіграфом до фільму про Голодомор 1932—1933 років. Це цілеспрямоване вбивство голодом кількох мільйонів українців, вчинене за наказом керівництва Радянського Союзу, визнали геноцидом українського народу і злочином проти людства багато країн світу, ООН, Рада Європи, католицька церква.

Цього року виповнюється 85 років з моменту організації геноциду. Сухі рядки документів свідчать про те, хто і як організовував вбивство мільйонів українців. 22.10.1932 Політбюро ЦК ВКП(б) ухвалює постанову: «З метою посилення хлібозаготівель відрядити на дві декади т.Молотова на Україну з групою товаришів...», а вже 30.10.1932 Партбюро ЦК КП(б) В, обговоривши з представником ЦК ВКП(б) т.Молотовим, визнає положення із хлібозаготівлями незадовільним і 5.11.1932 ухвалює рішення запропонувати Нарком’юстові зобов’язати судові органи всі справи щодо хлібозаготівлель розглядати позачергово, на місцях, із застосуванням суворих репресій. На організацію вбивства голодом в Радянську Україну відрядили найкривавіших сталінських катів: Молотова, Кагановича, Косіора та інших.

Вийшовши зі складу СРСР, Україна досить довго видавлювала із себе залишки УРСР. Анексія Криму і агресивна війна, що її розв’язала путінська Росія, рішуче прискорили цей процес. Сьогодні розповіді російських політиків і «експертів» про те, як Україні було добре в СРСР, про «братську сім’ю народів» можуть викликати лише відразу та гіркий сміх.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати