Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Плюси» заснували сімейний канал

Мотив — нестача такої продукції на вітчизняному ТБ
03 серпня, 00:00
ПОНАД 50% УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ ДИВЛЯТЬСЯ МУЛЬТИКИ НА ІНОЗЕМНИХ КАНАЛАХ. «ПЛЮСПЛЮС» СПРОБУЄ ЗМІНИТИ ЦЮ ТЕНДЕНЦІЮ / ФОТО ВЕРОНІКИ БОРКОВСЬКОЇ / «День»

У суботу, 4 серпня, в українському телевізійному просторі розпочне мовлення новий сімейний телеканал «Плюсплюс», який транслюватиметься на частотах каналу «Сіті». Рішення внести зміни до ліцензій ТОВ «Гравіс» Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України ухвалила на своєму засіданні ще 23 травня цього року. Тоді заступник голови Нацради Лариса Мудрак запевнила журналістів, що змінити програмну концепцію та логотип «Сіті» — вибір керівництва групи компанії «1+1», яке прагне зробити з телеканалу новий успішний телевізійний проект для сімейного перегляду.

Як повідомила прес-служба телеканалу, для того, щоб розробити концепцію та визначити потенційну аудиторію для «Плюсплюс», було проведено спеціальний аналіз наявного в українському ефірі телевізійного продукту та його відповідність до потреб глядачів. «З’ясувалося, що на українському телебаченні практично відсутні програми для спільного сімейного перегляду. Згідно зі статистикою, половина українських сімей має дітей, таким чином діти складають третю частину населення нашої країни. У середньому діти дивляться телевізор утричі частіше і удвічі довше ніж дорослі», — повідомляє прес-служба групи «1+1». Саме тому, як пояснила генеральний продюсер телеканалу Наталія Вашко, «Плюсплюс» планує стати головним сімейним каналом країни, акцентувавши зусилля на програмах власного виробництва.

Також канал готує два проекти спільно з ЮНЕСКО «Казка з татом» (п’ятихвилинна програма, у якій зіркові батьки читатимуть казки своїм дітям) і «Щастя на кожен день» (сюжети про те, як зробити свою дитини щасливою).

Згідно із дослідженнями, сьогодні українські діти дивляться понад 50% програм на іноземних каналах, зокрема Nickelodeon, Disney, «Карусель», Baby TV. А телеканали України майже не виготовляють програми для спільного перегляду дітей з батьками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати