Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порятунок в режимі «онлайн»

Небезпечний ураган «Харві» вирує на півдні США. Соціальні мережі стали «гарячою лінією» для повідомлення про небезпеки
01 вересня, 13:04
ФОТО REUTERS

Ураган «Харві», що викликав сильну повінь в Х’юстоні і змусив тисячі людей покинути свої будинки, в середу знову обрушився на штат Техас, рухаючись на схід і принісши дощі в сусідній штат Луїзіана. Однак Національний центр з ураганів прогнозує, що шторм буде поступово слабшати, рухаючись вглиб континенту і віддаляючись від Х’юстона, де невідома кількість людей досі не можуть вибратися зі своїх домівок, оточених каламутними водами глибиною по пояс.

Одразу після початку потужного буревію Facebook активував так звану кнопку безпеки. За її допомогою користувачі соцмереж, де вирував ураган, повідомляли своїх рідних та близьких, вказавши, що вони перебувають у безпеці.

Але саме Twitter, уже традиційно, під час природних катастроф та інших аномалій, «приходить» на допомогу в першу чергу. Жителі Техасу «штормили» твітами про власну ситуацію, приходили на допомогу і, зрештою, підтримували одне одного. Подекуди написати у Twitter ставало ефективніше, ніж намагатися подзвонити у 911. Так, після того, як у Twitter стали «вірусними» фотографії з будинку для літніх людей у Техасі, затопленого водою, мешканці якого не могли самостійно вибратися із зони стихійного лиха, вони одразу отримали необхідну допомогу.

Водночас служба Берегової охорони США просить усіх постраждалих таки користуватися лінією 911. «Інтернет може бути хаотичним й непередбачуваним. Служби порятунку мають бути впевненими, що вони вирізнили справжній сигнал про біду серед решти шуму», — коментує аналітик впливу соціальних медіа на бізнес та суспільство Еуан Семпл. На його думку, переконати людей дотримуватися порад берегової охорони буде складним завданням. Якщо постраждалі не можуть додзвонитися в 911, вони намагаються використати усі можливі канали, аби їх повідомлення було побачене чи почуте.

Ураган «Харві» назвали найсильнішим за останні 12 років з часів урагану «Катріна», який 2005 року майже повністю зруйнував Новий Орлеан.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати