Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Прекрасна можливість для старту!»

Чому варто подати заявку до Літньої школи журналістики «Дня» — аргументи випускниць
31 травня, 11:59

Тиждень тому редакція оголосила про початок прийому заявок до вже сімнадцятої Літньої школи журналістики, і відтоді ми отримали чимало дзвінків та електронних листів із питаннями-уточненнями, що, звичайно, тішить і дає надію на підготовлене та мотивоване липневе «поповнення» редакції. Нагадаємо, заповнити заявку можна за посиланням https://day.kyiv.ua/uk/content/anketa-dlia-uchasnykiv-litnioi-shkoly-zhurnalistyky-dnia та зробити це треба до 24 червня включно. А для мотивації пропонуємо вам відгуки учасниць ЛШЖ «Дня» 2017 і 2018 років:

«ЗА МІСЯЦЬ РОБОТИ В РЕДАКЦІЇ В МЕНЕ БУЛО БІЛЬШЕ АКТИВНОСТЕЙ, НІЖ ЗА РІК»

Дар’я ЧИЖ, студентка Київського університету імені Бориса Грінченка, випускниця ЛШЖ «Дня»-2018:

— Рік тому я побачила оголошення про набір у газету «День». Вирішила спробувати й жодного разу не пошкодувала! Місяць роботи в редакції дав мені змогу зрозуміти, що значить бути журналістом. Я працювала з досвідченими редакторами та з вдячністю слухала їх на внутрішніх зустрічах у «Дні». А ще були інтерв’ю з відомими політичними, громадськими та культурними діячами. За місяць роботи в редакції в мене було більше активностей, ніж за рік. Коли йдемо на каву з випускницями Літньої школи журналістики, завжди ділимося приємними спогадами про ті дні в «Дні».

Якщо вам здається, що журналістика — це ваше покликання, то ЛШЖ — прекрасна можливість для старту! Пам’ятайте, що ваші великі досягнення починаються з маленького кроку. Заповнити заявку — це один із них!

«Я ЗРОБИЛА ВЕЛИКИЙ СТРИБОК, І НЕ ЛИШЕ В ЖУРНАЛІСТИЦІ»

Богдана КАПIЦА, студентка IІI курсу журналістики Національного університету «Острозька академія», випускниця ЛШЖ «Дня»-2017:

— Я ніколи не погоджувалася з твердженням, що журналісткою можна стати лише після чотирьох років навчання в університеті. Набагато ефективніше — поєднувати освіту та практику. Тож одразу після закінчення першого курсу журналістики в НаУ «Острозька академія» подалася на ЛШЖ. До цього вже мала невеликий досвід роботи в місцевому ЗМІ «Ostroh INFO», але на той час цього мені було замало. Сьогодні озираюся назад і розумію, що завдяки ЛШЖ я зробила великий стрибок, і не лише в журналістиці, а й в особистому розвитку. Тут мене не просто вчили писати матеріали, а й комунікувати з людьми. Я більше дізналася про політику, економіку, соціальне та культурне життя. Але, що найголовніше, тут я зустріла людей, які мотивували мене рухатися далі. Це колектив «Дня» й самі учасники та учасниці ЛШЖ. Працюючи з ними, я намагалася не пасти задніх. Уранці поспішала не на пари, а на зустрічі з експертами з різних сфер, ретельно опрацьовувала інформацію про них, щоб поставити найактуальніше запитання, а після насиченого дня поверталася в гуртожиток і знову відкривала ноутбук, бо знала, що мені ще потрібно підготувати матеріал. Відверто кажучи, було трохи складно: я мала встигнути багато всього за один день. Але це певною мірою мене загартувало.

Наостанок маю побажання для тих, хто ніколи не пробував себе в журналістиці, але прагне саморозвитку та не знає, як провести один місяць канікул. У ЛШЖ чекають не лише на майбутніх журналістів, а політологів, філологів, економістів і не тільки. Адже важливо не просто розумітися в певній сфері, а ще й вміти про неї писати. 

«ХОЧЕТЕ КАРДИНАЛЬНИХ ЗМІН ? — ПОДАВАЙТЕСЬ!»

Марія НИТКА, журналістка-розслідувачка телеканала «ЗIК», випускниця ЛШЖ «Дня»-2017:

— Дуже часто чую від своїх однолітків, як їм важко знайти роботу за спеціальністю. Скарги, що студентів серйозно ніде не сприймають і журналістика, напевно, не їхня сфера. Так, напевно, в мене зараз на 3-му курсі навчання були б такі самі думки, якби не одне «але». Колись я таки спробувала. І перший крок занурення був не в університеті, ні. Він був у чотирьох поверхах редакції на «Житомирській». Між професійними журналістами та вимогливим керівництвом. В улюбленій досі, та омріяній колись, газеті «День».

Нещодавно знайшла в своєму комп’ютері папку під назвою: «ДЕНЬ». МРІЯ». У анкеті фраза: «Відчуваю, що цей місяць потрібний мені для великого прориву. Свого, власного». Хм..

Літня школа журналістики таки багато змінила в моєму житті. Повернувшись у Львів я за кілька місяців знайшла роботу, на яку мене взяли буквально за два тижні стажування! Знайшла «своїх» людей, із якими досі спілкуюся. І, що найважливіше, — тут я знайшла себе. І більше не губила. Це як ковток свіжого повітря після двох семестрів університетської сухої теорії про професію, якій навчитись із книжок — ... неможливо. Це вектор, який ти починаєш будувати.

Якщо в тому самому університеті тебе часто критикують, тут — тебе надихають. Атмосфера, гості, які приходять на зустрічі зі студентами, журналісти, які працюють із тобою та Київ, як потужний двигун життя. Це люди, з якими потім тримається міцний зв’язок. Це щось, що називається «на все життя». І саме той пункт у резюме, який завжди «працює». Ну й подарована впевненість у собі, як журналістові. Я насправді обожнюю цю газету та редакцію. Працюючи 1,5 роки в сфері журналістики розумію, що в сучасних реаліях для ЗМІ впевнено нести одну! ідею дуже не просто. І навіть банально визначити її. Газета «День» із цим справляється. Тому завжди гордо кажу, що мала можливість там попрацювати й це був найкращий професійний старт із усіх можливих. Радію, сумую, і завжди раджу. Це круте, інтенсивне літо, про яке хочеться згадувати й говорити. Вірте в себе, як колись повірила в себе я, і подавайте заявки! Воно того вартує.

«УСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ЛИШЕ ВІД ТЕБЕ І ТВОГО БАЖАННЯ»

Iрина ПIЦЬ, студентка Кам’янець-Подільського національного університету імені Iвана Огієнка, випускниця ЛШЖ «Дня»-2018:

— Бути літньошколяркою — це своєрідний подарунок долі, яким я скористалася минулого року.

ЛШЖ стала фундатором змін, які відбулися зі мною впродовж місяця перебування в стінах газети «День». Спекотний та водночас дощовитий липень подарував десятки зустрічей із цікавими постатями, навчив писати журналістські матеріали, подарував нові знайомства та неймовірний колектив. Ти ще досі розмірковуєш, чи подавати заявку? Моя відповідь: однозначно так. Тому що саме ЛШЖ дає ту унікальну можливість реалізувати себе в журналістиці. Кожного дня на тебе чекатимуть зустрічі з цікавими спікерами, яких ти й уявити не міг. Це справжні професіонали, які допоможуть тобі відкрити свій потенціал та повірити в себе. Перед тобою відкриються нові, досі невідомі двері, які дадуть поштовх рухатися вперед до своєї мрії, незважаючи на труднощі чи перипетії.

А ще ЛШЖ розвіє будь-які твої сумніви щодо того вдасться тобі бути журналістом чи ні, навчить правильній системі координат і скоординує в правильному напрямі. Бо «День» — це газета, яка крізь призму історії та справжніх професіоналів навчить тебе мотивувати себе й інших, надихати та змінюватися в кращий керунок. Усе залежить лише від тебе та від твого бажання. Тому, гайда! Виконуй усі передумови набору ЛШЖ і вперед до нових звершень.

Нагадаємо, з усіма питаннями щодо заповнення анкети (або будь-якими іншими) можна звертатися до куратора Літньої школи, редактора відділу кореспондентської мережі Ольги Харченко.

Контакти: [email protected], тел. (044) 303 96 27, (097) 76 49 221,

Facebook-сторінка

https://www.facebook.com/sashaolj

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати