Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Про найважливішу роль виконавця»

У Плімуті з’явилася найбільша в Сполученому Королівстві скульптура
22 березня, 12:33
ФОТО REUTERS

У центрі британського міста Плімут біля Королівського театру встановили бронзову скульптуру заввишки у 7 метрів, завдовжки у 9 метрів і вагою в 10 тонн, що, як вважається, є найбільшою в країні. Для того щоб доставити її до місця призначення, використали баржу та вантажівку, а над її втіленням у життя працювали 30 людей протягом року.

Автором роботи під назвою «Messenger» (з англ. — посланець) став митець Джозеф Гілліер, який пояснив, що на її створення його надихнув рух актора, який він побачив під час репетиції в театрі. За його словами, цією назвою він хотів підкреслити «найважливішу» роль виконавця — «вдихнути життя у слова», передає Бі-Бі-Сі.

Тим часом The Guardian пише, що жителі розділилися в поглядах щодо цієї роботи, і декому вона більше схожа на скейтбордиста, серфера чи навіть борця сумо, і що майже півмільйона фунтів, які пішли на її створення, можна було витратити доцільніше.

Проте виконавчий директор театру Адріан Вінкен, якого цитує видання, каже, що не здивований такою реакцією, втім, краще, що про новий об’єкт мистецтва говорять, а не ігнорують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати