Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Примус до співчуття?

Ситуація у світі стає дедалі несприятливішою для України, що неминуче підвищить вимоги до якості політичної верхівки
02 січня, 18:30

Люблять у Росії примушувати: до миру, до дружби, до союзів та співпраці за принципом: «эй, хохол, давай дружить, а то зарежу…». Тепер ось вимагають від українців реакції співчуття на загибель пропагандистського загону російського «міністерства миру» (за Орвеллом). Московіти щиро дивуються: чому українці не стогнуть, не плачуть, не рвуть на собі сорочки й волосся, не посипають голови попелом з приводу смерті активних учасників агресивної, жорстокої та несправедливої війни проти України. Заяви московських пропагандонів про нібито «мирних» військовиків з армійського ансамблю імені Александрова сміховинні. Чи можна називати мирним комісара полку на тій підставі, що він не стройовий офіцер, а «всього лишень» військовий політпрацівник? У радянські часи всі ці діячі пісні-танцю підпорядковувалися головному політичному управлінню радянської армії та флоту й перебували (як і зараз) на дійсній військовій службі.

УНІКАЛЬНИЙ НАРОД

Телеканал NewsOne, який дедалі більше перетворюється на цитатник Віктора Медведчука (за аналогією з цитатником Мао Цзедуна) в рухомому рядку дав вислів путінського приятеля: «Вся Європа сумує з приводу загибелі російського літака з артистами і тільки Україна усунулася». Ну, Європа нехай пожуриться з приводу сумного кінця активних учасників агресії й окупації, допоки Росія ще на Європу не напала ...

Але у нас в Україні співчувати з приводу загибелі військовиків країни-агресора, яка веде бойові дії і вбиває громадян нашої власної країни — нерозумно й підло. Ансамбль російської армії — військові пропагандисти, кисельови й соловйови у погонах. Вони забезпечували пропагандистську складову війни. А на війні як на війні, там убивають.

Українці не мають жодних підстав для співпереживання цим людям. Якщо на вас в темному провулку нападе грабіжник або ґвалтівник, то чи будете ви засмучуватися, що, б’ючи вас, він вивихнув собі руку? Хіба що ви є мазохістом. А зловтішатися з приводу загибелі ворога — це звичайна практика під час війни. У період Другої світової в США, Британії та й у СРСР дуже зловтішалися з приводу загибелі військовослужбовців нацистської Німеччини, фашистської Італії та мілітаристської Японії. А там зловтішалися з приводу смерті військовослужбовців антигітлерівської коаліції.

Коли росіяни збили малайзійський «Боїнг» московський блазень Задорнов відзначився «дотепністю», пожартувавши, що «Боїнг» упав, тому що важчий за повітря». І вся Росія, слухаючи цей жарт, захлинаючись реготала. А там загинуло майже 300 невинних людських душ, включаючи немовлят. Тепер російський натовп чомусь не регоче й вимагає співчуття ... Так, унікальний народ живе на північний схід від нас, з особливими моральними якостями. На «5-му каналі» Роман Чайка показав відео виступу чи ректора чи проректора Вищої школи економіки в Москві пана Хазіна. Хазін заявив, що в Україні є кілька мільйонів невиправних українських націоналістів, яких має бути фізично ліквідовано. Це публічний заклик до масових убивств, людей, який, звісно ж, у нинішній Росії екстремізмом зовсім не вважається. Таке обличчя або мурло звичайного російського фашизму, що не заважає йому час від часу говорити про «братерство» з українцями. До речі, з огляду на те, що Хазін є економістом, не здивуюся, якщо він незабаром запропонує утилізувати тіла мільйонів убитих «братами»-росіянами українців у вигляді мила, вазеліну, лако-фарбових матеріалів за зразком Аушвіца, Маутгаузена, Треблінки ... У путінській Росії можливо й таке. На «Еспресо-TV» відомий громадський діяч Бачо Корчілава ділився враженнями від процесу обміну полоненими й заручниками з «ДНР/ЛНР», зокрема передачу двох жінок персонально Надії Савченко, яка продовжує грати свою роль окремого фігуранта у відносинах із Кремлем. А щодо звільнених, то для жертв підвалів «МДБ» сепаратистів вони мають чудовий зовнішній вигляд, наче з курорту. В інтернеті вже з’явилося фото однієї з них, котра відпочиває вже в аннексованном Криму зі своїм бой-френдом, в якого на грудях значок із прапором «Новоросії» ...

Кого нам знову підсунув Путін руками Захарченка, Плотницького й не без допомоги пані Савченко?

Ведучий Сергій Руденко з приводу усіх цих звільнень висловив своє здивування: невже Савченко вважає, що вона може робити те, що не під силу Меркель та Олланду? Звичайно, манії величі там вистачить на сотню політиків.

Бачо Корчілава дійшов висновку, з яким автор абсолютно згоден: Москва вміло використовує Савченко для розгойдування внутрішньополітичної ситуації в Україні.

А політолог Дмитро Раїмов на NewsOne заявив, що хоча формально Юлія Тимошенко дистанціювалася від Савченко, але із задоволенням буде спостерігати за її сильними політичними ударами, спрямованими на Порошенка ...

На «112 Україна» політолог Руслан Бортник розповів, що без торгівлі в «ДНР/ЛНР» нам не обійтися ... Якби ми знали «кредитну історію» усіх наших політологів, то зіткнулися б з дуже цікавими речами ... Так, сьогодні нам кажуть, що без вугілля від ворога ми не зможемо убезпечити українців від відключень електроенергії в зимовий період. А це нерідко означає відключення опалення й води ... Але за 2,5 роки при некорумпованій владі можна було переобладнати наші електростанції на споживання вугілля неантрацитної групи й зробити нас незалежними від ворога. Однак інтереси України у влади далеко не на першому місці ...

На тому самому «112 Україна» нардеп від «Свободи» Юрій Левченко сказав: «У нас війна, й від того, що чинна влада через свою жадібність і меркантильність не хоче назвати те, що відбувається в Україні, війною, АТО не припиняє насправді бути війною. Останнім часом розгорілися дискусії з приводу можливої ​​блокади ОРДЛО. Тут потрібно розуміти одну принципову річ: якщо Україна буде й надалі забезпечувати окуповані території Донбасу всім необхідним, що не називаючи їх окупованими, окупація затягнеться на десятиліття, і ми ніколи не зможемо ці землі звільнити. Своїми постачаннями ми увічнюємо окупаційно-терористичний режим на Донбасі.

На ICTV у програмі «Гражданская оборона» прославляли Мінськ-2 й особисто Леоніда Даниловича Кучму як «рятівника України». Мовляв, якби не Мінськ-2 і не Кучма, то на Україну чекала б доля сирійського Алеппо. Втім, Кучма завжди вирішував питання з Росією плазуванням і підлабузництвом за рахунок інтересів України. Не «мінський капкан» може врятувати Україну, а повноцінний воєнний стан, мобілізація усіх сил на оборону країни, створення потужної системи протиповітряної оборони, ракетного щита, вилучення грошей на військові потреби у злодіїв та корупціонерів. І тоді можна буде не ставати на коліна перед Путіним і не піддаватися на шантаж союзників, завжди готових залагодити ситуацію за наш рахунок. За 2,5 роки можна було зробити набагато більше, у революційній період час спливає швидше. Але в неї завдяки діючій владі Революція Гідності плавно перетворилася на Контреволюцію Підлості. А ситуація у світі стає дедалі несприятливішою для України, що неминуче підвищить вимоги до якості політичної верхівки. І вона абсолютно точно не буде їм відповідати. Немає іншого виходу, окрім революції контреліти, яка нині формується в громадянському суспільстві, насамперед серед добровольців, волонтерів та громадських активістів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати