Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Робота Пабло Пікассо...

Усього за 100 євро!
05 червня, 12:19

Організаторка благодійного розіграшу Пері Кохін, одягнена у захисну маску для обличчя, позує з картиною іспанського художника Пабло Пікассо «Натюрморт», 1921 після офіційного оприлюднення результатів лотореї, де за квиток у 100 євро можна було отримати шанс виграти картину видатного художника на аукціоні Christie’s в Парижі в середу.

Як повідомляють організатори, масляне полотно вартістю 1 мільйон євро у французькому благодійному розіграші, де збиралися гроші на африканські водні проекти, пощастило виграти італійській жінці, ім’я якої не називають.

У розіграші зібрано 5,1 мільйона євро, з яких 900 000 євро надійде колекціонеру з Монако Девіду Нахмаду, який надав картину. Решту буде використана благодійною організацією CARE для проектів із забезпечення чистою водою у шкіл та сіл Камеруну, Мадагаскару та Марокко. Намад також особисто перерахував 100 000 євро на CARE.

«Пікассо сподобалася би подібна операція, тому що він був людиною, яка дуже зацікавлена в гуманітарних та соціальних справах», — сказалп Пері Кохін, в коментарі Reuters. 

«Ця коронавірусна криза дала зрозуміти, як важливо мити руки, і це можна зробити лише чистою водою», — додала організаторка.

Найвища ціна, яку коли-небудь отримував художній твір Пікассо, була досягнута в травні 2015 року, коли Christie’s продали роботу 1955 року «Les femmes d’Alger» («Алжирські жінки» — пер. з фран) за 179,4 мільйони доларів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати