Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сергій Щербина запускає новий інтернет-проект

За його словами, портал відповідатиме кращим світовим зразкам
12 серпня, 09:15
СЕРГІЙ ЩЕРБИНА

Щоб розпочати роботу над власним онлайн-проектом, журналіст Сергій Щербина звільнився з «Української правди». Він переконує: концепція майбутнього сайта охоплює висвітлення політичних та економічних тем, журналістські розслідування, а також... елементи лайфстайл-журналістики. Старт порталу заплановано на вересень, а штат становитиме близько 20 осіб.

«З огляду на певні тенденції щодо монополізації медіа-ринку, сьогодні з’являється ніша для незалежних видань, які б пропонували неупереджену точку зору. Наш проект орієнтуватиметься передусім на думаючу аудиторію: середній клас, студентів, підприємців», — розповів «Дню» Сергій Щербина. Журналіст не назвав конкретних інвесторів нового медіа, хоча відзначив, що йдеться не про топовий бізнес чи політичні партії. Крім того, в ініціаторів порталу нібито вже є попередні домовленості з рекламодавцями. Запропонована бізнес-модель передбачає термін самоокупності не більше двох років.

Разом із головним редактором Сергієм Щербиною над новим інтернет-виданням працюватиме також колишній журналіст-розслідувальник Forbes.ua Сергій Головньов, який очолить економічний блок. «Сподіваюся, нам вдасться зробити цікавий продукт, розповідати про факти, яких не було раніше в інформаційному просторі, — зазначив Головньов. — Є багато амбіційних задумок щодо тем та персоналій, які можуть стати героями наших текстів. У виданнях, в яких доводилося працювати раніше, я спеціалізувався на роботі з документами та відкритими базами даних. В Україні на пальцях рук можна перерахувати публіцистів, які регулярно цим займаються. Єдине, що заважало, — позиція керівництва, у якого найчастіше були інші пріоритети. Думаю, що тут зможу викластися на повну і цілком використати свій досвід».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати