Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

SumyNews: як зробити тему резонансною

Олександр ХОРУЖЕНКО: «Інтернет-ресурс не може бути тільки обласним чи районним. Тому пріоритет — якість»
03 квітня, 13:31

Війна на сході країни, косинусоїдний рух валюти, подорожчання цін на бензин, зустрічі Президента з вирішення ключових для країни питань — ці теми головні не лише на центральних каналах, а й на регіональних, які, попри обмежене фінансування та людські ресурси, в різних форматах намагаються пропонувати людям якісний інформаційно-візуальний контент. Одним із таких конкурентоспроможних регіональних медіа, які не бояться серйозних тем і продукують резонансні матеріали, сміливо можна назвати сумську медіа-платформу SumyNews. Проект створено з ініціативи Центру досліджень регіональної політики в січні 2009 року як відокремлений підрозділ організації. За словами директора Центру Олександра Хоруженка, первинною ідеєю створення SumyNews було прагнення експертів організації своїми силами виготовляти інформаційні програми. Сьогодні портал — сучасна професійна медіа-платформа.

На сайті цього ЗМІ можна знайти чимало цікавих передач, під час яких журналісти з експертами порушують і висвітлюють важливі теми. Зокрема, днями в межах програми Agenda до студії було запрошено кандидата історичних наук Григорія Старикова, було обговорення питання української контрпропаганди в інформаційній війні 2015 року. Програма отримала резонанс. А загалом медіа-платформа розробляє понад 20 проектів, серед яких — телепередачі, інтерв’ю, відкриті дискусії...

«Війна, провал реформ, дика пропаганда з російських ЗМІ спонукають нас розвивати нові проекти, — розповідає «Дню» Олександр Хоруженко. — Ми хочемо стати вузловою медіа-точкою для обговорення і просування реформ у регіоні. Для цього маємо досить сильний власний потенціал, адже є партнерами багатьох провідних українських експертних середовищ. Наприклад, із початку цього року спільно з місцевим приватним телеканалом «Відікон» домовилися про мою щотижневу авторську програму «Реальна політика/Realpolitik», яка вже виходить щоп’ятниці увечері в прайм-таймі. Гості програми — традиційно відомі експерти».

«10 ЗАПИТАНЬ ПРО ВІЙНУ»

Як розповіли керівники порталу, невдовзі у них стартує велика серія інтерв’ю із сумчанами, які воювали і продовжують воювати в зоні АТО. «Умовно ми назвемо проект «10 запитань про війну». Я хочу без купюр, дуже відверто говорити з людьми про всі ці жахіття, які їм довелося пережити... Почнемо з кінця березня, — додав директор Центру досліджень регіональної політики. — Також ми плануємо створювати Військовий кризовий медіа-центр. Намагатимемося ефективно вести інформаційну війну з ворогом, до чого активно залучатимемо також правоохоронні структури».

Цікаво, що Sumynews, попри створення телепередач, займаєтеся також історичною просвітницькою діяльністю. Так, у структурі сайта Sumynews.com розгортається окремий проект — Сумський історичний портал. «Цей проект задумано як об’єднання історичних, архівних, краєзнавчих, бібліотечних та інших ресурсів області, — продовжує Олександр Хоруженко. — Власне, йдеться не лише вузько про Сумщину чи прилеглі території сусідніх областей, пов’язаних з нами спільною історичною долею. Йдеться про удоступнення історичних джерел, насамперед архівних, широке використання їх читачами в різних куточках світу, адже інтернет-ресурс не може бути тільки обласним чи районним. Первинною причиною створення історичного порталу для нас було запобігти в майбутньому заборонам чи обмеженням архівних досліджень».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати