Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Америці відзначають День собак

25 серпня, 19:03
МАЛЮНОК АВТОРА

У США живе одна активна захисниця прав тварин — Колін Пейдж. За її ініціативою було засновано декілька національних свят, присвячених тваринам. Одне з них я пропоную відзначити і нам з вами — День собак.

Цьогоріч свято відзначатиметься вже в дванадцятий раз. І це не просто день «на честь» наших вірних друзів — це день, присвячений популяризації ідей захисту та рятування собак. Щорічно мільйони собак опиняються на вулиці лише через те, що їхні власники просто не справляються із рівнем відповідальності. Як на мене, цей рівень не такий вже й «захмарний», просто ці люди неготові навіть до мінімального... Саме для таких людей і існує День собак. На освітніх святкових заходах головною темою є навчання та просвіта усіх, хто хоче стати власником собаки. Щоб у майбутньому для цих людей не стало несподіванкою, що домашній улюбленець линяє, слинить меблі, потребує уваги або хворіє.

Другим «фронтом» освітніх заходів у цей день є — заохочення людей, які усвідомили рівень відповідальності, брати собак із притулків. А якщо у людини вже є собака — вона може відзначити свято волонтерством у місцевому притулку для безпритульних тварин, або зробити пожертву на користь зоозахисної організації.

Для тих, хто має справи з собаками — усе це видається очевидним, але, на жаль, людей далеких від цього набагато більше. Для багатьох собака — іграшка, небезпека, порожнє місце... І я підтримую ініціативу просвітництва таких людей.

Тому у американський День собак, я відзначу його українську версію. Пригощу смаколиком Боцмана  — пса-безхатька із сусіднього двору та зроблю пожертву притулку «Сиріус» — адже це найбільший у Європі притулок, у якому живе із надією на кращу долю понад 2500 тварин!

Приєднуйтеся і ви!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати