Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всесвітній день ресайклінгу

13 листопада, 11:42

Свою історію це свято веде з 1997 року. Саме тоді, 15 листопада, жителі США вперше відзначили America Recycles Day, що можна перекласти як «День коли Америка переробляє відходи». Згодом, свято яке почалося з ініціативи екологів, набрало популярності не лише в Штатах, а й по всьому світу. Так з’явився сучасний Всесвітній День переробки відходів.

Проблема сортування сміття та ресайклінгу спільна для усіх мешканців планети і кожна країна намагається знайти рішення на різних рівнях. Десь цим питанням опікуються більше, десь менше, але, як на мене, будь-які кроки у вірному напрямку кращі за бездіяльність. Якщо у Європейських країнах сортування сміття вже стало звичкою, то у нас це ще попереду. Втім, я не закликаю заздрити європейським сусідам, там ця звичка теж не зёявилася сама собою, а масовому сортуванню передували масові штрафи. Тож ми можемо озирнутися на чужий досвід та зробити висновки, перейняти лише найкращі рішення. І, звісно, почати з самих себе і власних домівок.

Спочатку сортування здається надто складним: що саме відсортовувати, де зберігати, куди дівати — усі ці питання зовсім не додають завзяття. Мене теж хвилювали усі ці труднощі, але врешті виявилося, що це не так вже й складно. Тож, гадаю, Всесвітній день ресайклінгу — гарний привід задуматися над сортуванням і почати хоча б з одного виду пластику. Саме так і виробляються корисні звички.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати