Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європейський день грибів

На 24 вересня цього року припадає цікаве екологічне свято
23 вересня, 13:34

Метою засновників свята було відзначити для широкої громадськості важливість грибів. І йдеться не лише про «вищі гриби», які ми звикли бачити на своєму столі, чи побоюватися, натрапивши серед моху на червоний капелюшок із цяточками... Гриби — це важлива ланка екосистеми поряд з тваринами, рослинами, вірусами та бактеріями. Пліснява й дріжджі теж належать до родини грибів. Вони відіграють свою роль у розкладанні органічної матерії та підвищенні родючості ґрунтів. Також гриби вступають у симбіоз із рослинами, беруть участь у процесах ферментації та бродіння.

А найголовніша користь грибів — з деяких із них виробляють антибіотики, які колись здійснили революцію в медицині.

Європейський день грибів щороку присвячують новому виду. Організатори щоразу обирають «їстівний гриб року», який стає головною темою дня. Наприклад, найперше свято було цілком присвячене польському грибу. В межах святкування відбуваються освітні заходи, походи в ліс, екоекскурсії, виставки грибів та семінари як для широкої публіки, так і для спеціалістів-мікологів.

Таке незвичне свято може й не привернути уваги, так само як і маленький грибочок. Але якщо поцікавитися й бути уважним — є всі шанси відкрити для себе новий світ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати