Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знахідка у Помпеях

Наступного року публіці представлять «фаст-фуд» із давньоримського міста
30 грудня, 12:12

Заклад «швидкого харчування» із давньоримського міста Помпеї, яке було зруйноване внаслідок виверження вулкана майже 2000 років тому, має бути відкритий для відвідувачів — лише для огляду — наступного року, пише www.bbc.com. Прилавок для їжі, відомий як термополіум, пропонував  гарячу їжу та напої місцевим жителям.

Магазин з його яскравими фресками та теракотовими банками був відкритий археологами у 2019 році та представлений цими днями. Вважається, що картини, знайдені на цьому місці, демонструють частину їжі, яку пропонували клієнтам, зокрема курку та качку. У банках та інших контейнерах також були виявлені сліди свинини, риби, равликів та яловичини.

Директор археологічного парку Помпеї Массімо Оссана заявив агентству Reuters, що відкриття було «надзвичайним». «Ми вперше викопуємо цілий термополіум», — сказав він.

Ділянка Помпеїв, яка знаходиться приблизно за 23 км на південний схід від Неаполя, зараз закрита через пандемію коронавірусу, але парк сподівається знову відчинитися до Великодня. Приблизно третина стародавнього міста ще не розкрита, і знахідки з цього місця продовжують з’являтися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати