Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ангельська іронія Денні Бойла

07 грудня, 14:55
КАДР ІЗ ФІЛЬМУ ДЕННІ БОЙЛА «ЖИТТЯ, ГІРШЕ ЗА ЗВИЧАЙНЕ» / ФОТО НАДАНО ПРОГРАМОЮ «АРГУМЕНТ-КІНО»

Уночі з 9 на 10 грудня, о 23.55, на телеканалі «1+1» дивіться програму «Аргумент-Кіно» та фільм Денні Бойла «Життя, гірше за звичайне».

Стрічку одного з найзнаменитіших британських кінорежисерів Денні Бойла «Життя, гірше за звичайне» створено спільно з американцями. У головних ролях — улюблений актор Бойла, також британець, Еван Макгрегор, разом із яким Бойл прославився вікопомним фільмом «На голці»; а також знана американська актриса Камерон Діаз.

Роберт — простий прибиральник-невдаха, що мріє написати «знаменитий американський бульварний роман». Після того, як його звільняють із роботи, Роберт бере в заручниці доньку свого боса, котра є, сказати б, рафінованою представницею «золотої молоді». І тут починається й розгортається комедійно-пригодницьке роуд-муві, подорожнє кіно, з музичними номерами...

Щодо поворотів сюжету, то це ще далеко не все. Пригода з нашими героями потрапляє до кола інтересів певних небесних сил. Узагалі в Раю, який скидається на поліційний відділок, чимало проблем з огляду на земні події — чоловіки й жінки не тримаються купи, надто багато розлучень. Треба щось робити. На землю відправляються двоє відповідальних за людські контакти ангелів — незвичних як на пересічну людську уяву, адже постають в іпостасі найманих убивць. Що відбуватиметься далі, важко собі уявити, бо чого немає в цій стрічці, так це очевидності дій і подій. Хоча повороти сюжету прості, попри деяку загадковість, напруга триватиме до останнього. Удаватися до подробиць немає сенсу. Краще просто подивитися кіно.

Денні Бойл знаменитий не тільки культовою стрічкою «На голці». Безумовно, більшість кіноманів добре пам’ятають хоча б такі його картини, як «Пляж», «28 днів потому», «Мільйонер із нетрів». А от «Життя, гірше за звичайне», яке побачило світ одразу ж після тріумфу «На голці», не мало аж такого успіху як у глядачів, так і в критиків. І дарма. Це надзвичайно вправна, сказати б, елегантна гра із жанрами — суміш комедії, мелодрами, фантастики й трилера. Це, власне, сміливий із відомим «чорним відтінком», але по-своєму добрий гумор. Це грайлива постмодерністська стилістика, із допомогою якої режисер очевидно й тихо іронізує над типовими мелодраматичними штампами та кліше... Одним словом, це такий собі кінофеєрверк від Денні Бойла, про творчість якого йтиметься у спеціальному сюжеті.

Насамкінець додам: «Життя, краще за звичайне», незважаючи на всі особливості сюжету, можна назвати доброю романтичною казкою для тих, хто вірить, що шлюби скріплюються на небесах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати