Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Браво, Дмитре Чоні!

Український піаніст переміг на престижному конкурсі у США
09 лютого, 10:27
ФОТО З ОСОБИСТОГО АРХІВУ

На Los Angeles International Piano Competition Winners-2018 екс-киянин, який нині відшліфовує свою майстерність в Австрії, отримав першу премію. Це творче змагання відбувалось у три тури, але без участі оркестру. Журі очолював відомий музикант Денніс Полак. Нашу країну на цьому конкурсі в Лос-Анджелесі представляли два піаністи. Першу премію і приз — 15 тис. доларів — отримав Дмитро Чоні, який дійсно був кращим із кращих.

Нагадаємо, цей талановитий музикант у творчому активі має вже багато нагород міжнародних конкурсів. Нині Дмитро Чоні, попри молодість, має репутацію концертуючого піаніста світового рівня. Він є лауреатом престижних конкурсів: Міжнародний конкурс піаністів імені Ферруччіо Бузоні (Італія, 2017), Міжнародний конкурс пам’яті Володимира Горовиця (Україна 2017), Міжнародний конкурс піаністів у Сан-Марино (2016), нагадує vere.fund, також Чоні отримав Першу премію Міжнародного конкурсу піаністів у Римі (Італія, 2017), Першу премію міжнародного конкурсу піаністів San Sebastian City (Іспанія, 2017), Другу премію Міжнародного конкурсу піаністів в Сучжоу (Китай, 2017), Першу премію Міжнародного конкурсу піаністів в Тукумане (Аргентина, 2016), Першу премію Міжнародного конкурсу піаністів Stefano Marizza (Італія, 2016), Першу премію і звання абсолютного переможця Міжнародного конкурсу піаністів Tribute To Jurica Murai (Хорватія, 2016), Першу премію і Гран-прі Міжнародного конкурсу піаністів Ville De Gagny (Франція, 2013) та інші.

Як соліст Дмитро Чоні виступав із такими відомими оркестрами, як Симфонічний оркестр Республіки Сан-Марино під керівництвом диригента Ф. Оммассіні, Симфонічний оркестр Сучжоу під керівництвом Алена Періса, Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка та Віталія Протасова та інш.

До речі, у січні піаніст з успіхом виступав з сольним концертом в Національній філармонії України, виконуючи твори Баха, Бетховена, Ліста, Скрябіна, Рахманінова, Хінастера. Піаніст віртуозно і тонко виконує камерну музику. Разом із різноманітними ансамблями Дмитра запрошували до участі в проектах Colluvio в Австрії і Zeist Music Days у Нідерландах, де він отримав уроки у Адріана Бренделя, Марка Данелія і в учасників Єрусалимського квартету.

Чоні виступав на фестивалях Kissinger Sommer Festival в Німеччині, Next Generation Classic Festival Bad Ragaz у Швейцарії, Harmonie Starego Miasta в Польщі та «Київські літні музичні вечори» в столиці нашої країни. Особливо важливими для Дмитра були виступи в Teatro Colon в Аргентині і на фестивалі Kissinger Klavierolymp в Німеччині.

До речі, Дмитро Чоні народився у Києві в 1993 році. Перші уроки гри на фортепіано отримав у чотири роки у Галини Заславець. Потім навчався в класі Ніни Найдич і професора Юрія Кота в НМАУ. Зараз він є студентом Університету музики та театрального мистецтва Граца в класі професора Мілани Чернявської. Є стипендіатом і постійним учасником Міжнародної музичної академії в князівстві Ліхтенштейн. Також Дмитро бере участь в майстер-класах видатних музикантів, таких як Аріє Варди, Сергій Бабаян, Павло Гілілов, Клаус Хельвіг, Григорій Грузман, Акуілес Делла Вінья, Яків Касман і Оксана Яблонська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати