Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мій герой – це людина, яка працює над собою»

09 січня, 11:48

Війна змушує нас визначитися відносно того, яку державу ми хочемо побудувати. Вже майже три роки війна для нас — це жорстокий і прискіпливий екзаменатор, навіть певною мірою час одкровення. Розкручені ідоли стали розчаруванням. Терміни на кшталт «боротьба з корупцією» та «необхідність реформ» вицвіли від відсутності конкретних дій. Проте залишається надія на те, що народ, який зміг у час страшних випробувань мобілізуватися, створивши рухи добровольців і волонтерів, зрештою здатен і до старанної, надскладної роботи з розбудови держави.

Цей рік був 25-ю річницею відновлення Україною незалежності. В Декларації про державний суверенітет, написаній рукою дисидента Левка Лук’яненка, значиться ключова фраза про «тисячолітню традицію державотворення». Експерти «Дня» в черговий раз зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року за доброю традицією «День» звернувся до своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів із проханням відповісти на чотири запитання нашої новорічної анкети. Чесні відповіді з одного боку виступають «маркером» того, як країна провела рік, які шанси використала, а які безповоротно втратила. З другого — слугують певним прогнозом очікувань у 2017-му. Переконані, що вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Які події 2016 року, на вашу думку, вплинули на Україну і світ?

2. Чим рік, що минає, став особливим персонально для вас?

3. Кого вважаєте героєм і антигероєм року?

4. 2016-го наше видання відзначило 20-річчя свого існування. Ви і «День». Які проекти газети за всі ці роки відіграли найбільшу роль для розвитку нашого суспільства?


Наталія ПИРТИК, журналіст телеканалу ZIK:

1. Третій рік страшної війни на Сході України. Наші Герої, які на Донеччині та Луганщині вдень і вночі мужньо й відважно тримають оборону. І патріоти-волонтери, які забезпечують бійців усім необхідним. Ось це приклад і голос для всього світу! Приклад відваги і любові до Батьківщини.

2. Для мене це був рік нових ідей, креативних та успішних проектів, великого професійного й життєвого досвіду. Дякую, що цього року я змогла побачити й багато власних помилок. Зате тепер я твердо знаю, куди і як треба рухатися. Перемога в цьогорічному професійному конкурсі «Асоціація з ЄС: що вона дає Україні?» – тільки підтвердження правильності обраного шляху. Також не можу не згадати спільний авторський спецпроект зі своєю колегою Оксаною Височанською під назвою «У пошуках Європи». Для мене це неймовірний бекграунд для реалізації нових форматів проблем, над якими працюю.

3. Мій герой – це людина, яка працює над собою, яка змінюється, яка любить життя і бореться за нього. Той, хто підтримує слабшого і любить людей. Герой – це простий волонтер, який ліпить і везе вареники на фронт, журналіст, який знімає репортаж про онкохвору дитину – і за тиждень люди збирають необхідну суму на її лікування. Ось це справжній героїзм. Про антигероїв не варто й згадувати. Негативу вистачає без того.

4. Мені дуже подобається газета «День». Оскільки я журналіст, який пише на економічні та євроінтеграційні теми, то часто читаю вашу економічну рубрику. Окрема подяка вашому прекрасному і креативному відділу культури. О, і ваші фотовиставки для мене – завжди неймовірне натхнення!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати