Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Суть новітньої історії України на прикладі людських трагедій, втрачених шансів»

03 січня, 16:40
ФОТО З АРХІВУ "Дня"

В Україні триває війна на сході, й це є головним викликом для суспільства. На тлі певних позитивних кроків 2017-й запам’ятався, зокрема, «безвізом», частковим покращанням соціально-економічного рівня життя, успіхами на спортивній та культурній аренах; саме антитерористична операція та порушення прав людей в окупованому Криму стали в році, що минає, «маркерами» відчуття того, на яке майбутнє для країни спрямована політична та інтелектуальна еліти.

Традиційно ось уже понад 10 років «День» пропонує нашим читачам разом із нами підбити підсумки року, що минув, і дивитися в наступний. Експерти «Дня» вкотре зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року наші автори, постійні читачі, партнери та експерти відповіли на три запитання, і в такий спосіб сформували «мозаїку» життя країни за 2017-й.

Переконані, вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим рік, що минає, став для вас особливим?

2. Кого вважаєте героєм і антигероєм-2017?

3. 2017-го наша редакція відзначила 15-річчя Бібліотеки «Дня». Яку саме книгу з нашої Бібліотеки Ви б могли відзначити й рекомендувати іншим?


Михайло ЗАХАРЕВИЧ, генеральний директор Національного театру ім. І. Франка:

1. Горджуся успіхами Національного театру імені Івана Франка, зокрема, останніми резонансними прем‘єрами («Три товариші», «Скупий, або школа брехні», «Всі мої сини», «Розбитий глек»). У нашому колективі  багато цікавих творчих планів. Скоро повинен   відбутися конкурс по обранню генерального директора-художнього керівника театру і я готуюся до цього «екзамену».

2. Героями України є всі хто захищає її територіальну цілісність та забезпечує її незалежність, як економічну так і політичну. Антигероями є Путін із клікою своїх прихвостнів.

3.  Я рекомендую прочитати всі новинки Бібліотеки "Дня", а в першу чергу книжку «Котел, або Справа без  терміну давності». У цьому виданні досліджується сама суть новітньої історії України на прикладі людських трагедій, втрачених шансів і деформації країни, що врешті-решт призвело до війни на сході, анексії Криму. Це — документальний доказ, як і чому склалася олігархічно-кланова система, трагічним «символом» якої стало резонансне вбивство журналіста — «справа Гонгадзе», яку й досі не розкрито…

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати