Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Важливо, що 2017-го набули чинності нові санкції проти Росії»

28 грудня, 14:48

В Україні триває війна на сході, й це є головним викликом для суспільства. На тлі певних позитивних кроків 2017-й запам’ятався, зокрема, «безвізом», частковим покращанням соціально-економічного рівня життя, успіхами на спортивній та культурній аренах; саме антитерористична операція та порушення прав людей в окупованому Криму стали в році, що минає, «маркерами» відчуття того, на яке майбутнє для країни спрямована політична та інтелектуальна еліти.

Традиційно ось уже понад 10 років «День» пропонує нашим читачам разом із нами підбити підсумки року, що минув, і дивитися в наступний. Експерти «Дня» вкотре зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року наші автори, постійні читачі, партнери та експерти відповіли на три запитання, і в такий спосіб сформували «мозаїку» життя країни за 2017-й.

Переконані, вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим рік, що минає, став для вас особливим?

2. Кого вважаєте героєм і антигероєм-2017?

3. 2017-го наша редакція відзначила 15-річчя Бібліотеки «Дня». Яку саме книгу з нашої Бібліотеки Ви б могли відзначити й рекомендувати іншим?


Тетяна ХМЕЛЬНИЦЬКА, ведуча студії LIVEтелеканала «112 Україна»:

1. Як на мене, то 2017-й видався непростим роком, сповненим різними потрясіннями. Втім, за 12 місяців були й позитивні моменти, якими варто пишатися. Наприклад, українці отримали можливість їздити в Європу без віз. Тривалі перемовини, ухвалення всіх необхідних законів, постійне перенесення термінів, і ось довгоочікувана обіцянка стала реальністю. Тепер зекономлені на візі гроші можна використати на сувеніри під час подорожі. Саме цього року набули чинності нові санкції проти Росії, якими було заблоковано російські соцмережі, деякі інтернет-портали та телевізійні канали. Це призвело до певних незручностей серед користувачів, але особливо на життєдіяльність країни не вплинуло. У 2017 році у нас була прекрасна нагода порадіти за тих, хто отримав травми під час бойових дій, але залишився незламним тілом та духом. 14 медалей привезла наша збірна з «Ігор нескорених». Це перемога тих, кому доводиться жити в дуже непростих умовах, тих, про кого ми забуваємо, хто досягає вершин не для себе, а для країни та її іміджу. І, наостанок, парламентарії подарували українцям ще один вихідний — 25 грудня. Тепер Різдво можна святкувати двічі.

2. Для мене героєм року стала 16-річна дівчина, Катерина Ной, яка врятувала вісьмох дітей від 8 до 10 років під час пожежі в дитячому таборі «Вікторія». Вона знайшла в собі мужність допомогти вибратися з палаючої будівлі переляканим дітлахам, хоча сама зазнала опіків і потрапила до лікарні. Я щиро бажаю їй бути здоровою і завжди почувати себе в безпеці!

Антигерой-2017 — жінка, яка намагалася продати свого дворічного сина за 35 тисяч доларів. Приголомшує, що люди заради грошей готові чинити аморальні вчинки. А чи готові вони нести відповідальність за скоєне?

3. Пропоную звернути увагу на книгу з Бібліотеки газети «День»:  «Дві Русі» — це збірка історичних есе та нарисів, які об’єднані темою українсько-російських відносин, починаючи з часів Києво-Руської держави до сьогодення. Історики, філософи, журналісти і краєзнавці простежили, якими історичними шляхами йшли Русь Київська і Русь Московська. Ця книга допоможе заповнити певні історичні прогалини і глибше зрозуміти суть нинішніх процесів між Росією та Україною.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати