Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Думати — модно

Благодійний фонд братів Кличків залучає українську молодь до запровадження європейських цінностей
07 березня, 00:00

«Оздорови суспільство». Зустріч із талановитою українською молоддю відбулася в приміщенні Посольства Німеччини в Україні.

Метою конкурсу «Оздорови суспільство», який брати Клички спільно з Представництвом німецького Фонду Конрада Аденауера в Україні заснували 2009 року, є залучення української молоді до розв’язання нагальних суспільних проблем в Україні. На думку організаторів, нині українське суспільство потерпає від корупції, недотримання принципів правової держави, недостатньої взаємоповаги та відсутності толерантності між громадянами. І все це заважає Україні наблизитися до Європейського Союзу. «Ми із задоволенням працюємо з Віталієм Кличком і його фондом. Оздоровлення суспільства — дуже важлива справа. Здорове суспільство потребують, насамперед, молоді люди, які хочуть висловити свою думку й жити дійсно в здоровому суспільстві. За те ж саме виступаємо і ми — за наближення України до Європи, за те, щоб європейські цінності розповсюджувалися в Україні. У наш час, коли навколо панує так багато егоїзму, коли матеріальне виходить подеколи на перший план, дуже важливо, щоб молодь своїми зусиллями вказала на інші цінності», — зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот.

Переможниця першої хвилі проекту «Оздорови суспільство» Анна Корбут із Харкова розповіла «Дню» про свою роботу і як їй допоміг виграний грошовий грант. «Мій проект називався Do Disturb, тобто турбуйся, хвилюйся про щось. Суть цього проекту — нестандартна соціальна реклама, яка має привертати увагу людей, — говорить Анна. — Коли перемогла в конкурсі й отримала гроші (тоді це було 3 тис. грн), провела всеукраїнський конкурс слоганів, зробила дизайн плакатів, листівок та інших носіїв із соціальною рекламою. Це короткі іронічні тексти із гумором і сатирою, які мають зачіпати якісь суспільні проблеми. Приміром: «Посмішка безкоштовна — поділися нею!», «Вирости одне дерево — збережеш ліс!», «Думати — модно» тощо. Наклейки з такими написами ми поширювали на нестандартних носіях: ноутбуках, дзеркалах у різних мистецьких центрах, роликових ковзанах тощо».

Цьогорічними переможцями конкурсу «Оздорови суспільство» стали 45 молодіжних ініціативних груп із Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя, Кіровограда тощо. Тепер на них чекає фінальний етап проекту — «Творчі студії». Уже 30 березня організатори обіцяють назвати трьох остаточних переможців, які отримають фінансові гранти у розмірі 10 тис. грн. Автори найуспішнішої моделі здорового суспільства матимуть змогу також відвідати Німеччину та поділитися своїм досвідом із закордонними колегами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати