Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Народження НБР відбулося

11 липня, 00:00
Конституційний Суд України своїм рішенням підтвердив легітимність указу Президента про створення Національного бюро розслідувань як центрального органу виконавчої влади.

За словами директора НБР Василя Дурдинця, який дав учора ексклюзивне інтерв’ю «Дню», передбачається, що бюро буде укомплектоване зі складу оперативних і слідчих органів силових структур із питань роботи з оргзлочинністю та корупцією шляхом перерозподілу, скорочення та «селекції» штатів. Співробітників НБР буде знято з військового обліку, вони отримають спеціальні звання (від рядового до генерала НБР) і працюватимуть за контрактом.

Рішення суду, фактично, стало точкою відліку діяльності нового відомства. На початок наступного тижня заплановано узгодження з Президентом підготовлених відомством проектів законів про НБР та внесення відповідних доповнень в 11 законодавчих актів країни. З подання Кабміну вже внесено пропозицію доповнити витратну частину «бюджету-98» статтею про фінансування НБР у розмірі 10–15 мільйонів гривень. За попередніми підрахунками, наступного року знадобиться близько 30 мільйонів, за умови, що штат НБР не перевищить 10 тисяч осіб. Щоправда, Василь Васильович запевнив кореспондента «Дня», що для економії буде перерозподілено, разом із кадрами, й частину фінансів і майна СБУ та МВС, що належить їм, у рахунок нового відомства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати