Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олег ЛИТВАК: Павло Лазаренко може фінансувати кампанію лівих і з-за кордону

06 квітня, 00:00
Слухання справи Павла Лазаренка в суді штату Каліфорнія в місті Сан-Франциско відбудеться в квітні.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна повідомив у понеділок Генпрокурор Михайло Потебенько, який супроводжує Президента в його одноденній поїздці до Запоріжжя. М. Потебенько висловив упевненість у тому, що буде прийняте рішення про висилку екс-прем'єра в Україну. «Люди, які вчинили такий тяжкий злочин, там нікому не потрібні», — обгрунтував свою думку Генеральний прокурор.

Взагалі-то, необхідність участі Генерального прокурора в робочій поїздці, присвяченій реформуванню енергоринку, викликає подив. Один із членів лазаренківської «Громади» припустив, що «тепер Леонід Данилович завжди й скрізь возитиме за собою вірного Генпрокурора: адже боротьба з «грабіжниками народу» — його основний козир...» Депутат вважає, що «влада як і раніше побоюється й викриттів Павла Лазаренка її злочинних діянь, і того, що Павло Іванович надасть підтримку суперникам Л. Кучми...»

Мабуть тому колишній в.о. Генпрокурора Олег Литвак не вірить у швидке повернення Павла Івановича. За його словами, — «П. Лазаренко має право звернутися з проханням про свою невидачу в суди всіх 50-ти штатів і розгляд його справи таким чином може затягнутися на роки». Пан Литвак вважає екс-прем'єра «людиною обдарованою й здібним оратором». За його словами, лідер «Громади» зможе фінансувати з-за кордону передвиборну кампанію лівих сил, у перемогу яких на президентських виборах він вірить. Нескладно передбачити, що пан Лазаренко надасть допомогу з-за кордону лише одному з представників лівого табору.

Однак сам факт моральної підтримки окремими парламентаріями (причому з майже лояльних до влади фракцій) П. Лазаренка свідчить про те, що не лише сам екс-прем'єр, але й вони починають потроху вірити в можливість «тріумфального повернення Павла Івановича в Україну, як це вже було зі Зв'ягільським».

ДО РЕЧІ

Як повідомляє кореспондент «Дня» Вадим РИЖКОВ, Наталя Вітренко на прес-конференції у Дніпропетровську після створення обласної організації ПСПУ заявила: «Я не виключаю, що Олександр Мороз розгорнув свою передвиборчу кампанію на гроші Павла Івановича Лазаренка», а «гроші, на жаль, велика сила».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати