Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Руслана: Ще штормить, але вже не страшно

14 травня, 00:00

У Стамбулі відбулася церемонія відкриття пісенного марафону Європи — 49-го конкурсу пісні «Євробачення», яке телеглядачі УТ-1 могли в середу ввечері бачити в прямому ефірі. За звання переможця змагаються співаки та музичні групи з 36-ти країн (усього близько 700 учасників). Вдруге за всю історію цього престижного конкурсу в ньому бере участь представниця України — Руслана Лижичко (минулого року на «Євробаченні» виступав Олександр Пономарьов, який на жаль, посів лише 14 місце). Нині конкурс уперше проходить у два етапи:12 травня пройшов напівфінал, а 15 буде фінал. До нього допущено лише 24 виконавці. Серед щасливчиків, які пройшли відбірне сито, і наша Лижичко. Для свого виступу Руслана написала запальну пісню «Wild danse» («Дикі танці»).

— Я щаслива, що потрапила до фіналу, — сказала співачка телефоном. — Звичайно, я мрію про перемогу, але ставлю собі більш складне завдання — здійснити прорив української естради до Європи. Хочу подякувати всім, хто допомагав, щоб я змогла успішно виступити на «Євробаченні». Я відчувала підтримку глядачів усієї нашої країни. Коли хлопці з балету підняли мене над сценою і я заспівала високу ноту, саме в ту ж мить відчула — ми вийшли в пісенне море Європи.

Серед опитаних журналістів, акредитованих на «Євробаченні», високі шанси на перемогу представники ЗМІ пророкують конкурсантам із Бельгії, Греції та нашій Руслані. В суботу Лижичко доведеться виступати в середині змагання (у неї 10 номер). Кращий співак визначатиметься за результатами голосування телефоном, у якому візьмуть участь усі європейські країни.

Конкурс «Євробачення» став особливо популярним останнім часом. Багато країн Центральної та Східної Європи розглядають участь у ньому (а тим більше перемогу!) не лише з погляду творчості, але й політики. Наприклад, перше місце туркені на пісенному марафоні минулого року в Анкарі сприйняли як певний сигнал Євросоюзу: як відомо, Туреччина прагне стати членом ЄС понад тридцять років. Цілком очевидно, що бажана перемога Руслани зробить позитивний іміджевий вплив на Україну. Тим більше, що організатори обіцяють зробити незабутнім наступний, 50-й, ювілейний конкурс «Євробачення»: згідно з традицією, що склалася, він пройде в тій країні, чий представник очолить список переможців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати