Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Святковий вихід у море

У Севастополі вшановують українських військових моряків
02 серпня, 00:00

З урочистої церемонії підйому Військово-морського прапора та прапорів розцвічування на кораблях та у військових частинах українського флоту почалися учора вранці в Севастополі та в інших приморських містах України святкові заходи, присвячені 11-й річниці створення Військово- Морських сил України.

Як передає Кримське агентство новин, у Севастополі останніми роками вже виробилися військово-морські традиції — цього дня з головної бази флоту в Севастополі у море вийшли флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачній», який супроводжували інші кораблі та катери. У святкових заходах брав участь, а також виходив у море на фрегаті міністр оборони України Євгеній Марчук, повідомили «Дню» у прес-службі Севастопольської міської адміністрації. Звертаючись до присутніх, Євгеній Марчук заявив, що Військово-Морські сили України посідатимуть гідне місце у структурі Збройних сил після реорганізації. Міністр оборони висловив переконання, що військові моряки примножать та продовжать славетні традиції i з честю виконуватимуть конституційний обов’язок захисників Батьківщини. Здійснюючи європейський та євроатлантичний вибір, українські моряки беруть активну участь у міжнародних військово-морських навчаннях, демонструють свою майстерність у далеких походах, підкреслив Євгеній Марчук.

На святкуванні також були присутні голова Ради міністрів Криму Сергій Куніцин, постійний представник Президента України в Криму Олександр Діденко, голова Київської міської адміністрації Олександр Омельченко та голова Севастопольської міської адміністрації Леонід Жунько та інші посадовці.

У заданому квадраті моря військовослужбовці та гості поклали на воду вінки і квіти на честь загиблих у роки Великої Вітчизняної війни захисників Батьківщини.

За час незалежності України Військово-Морські сили стали боєздатною ланкою Збройних сил: до складу українського флоту входять близько 40 бойових кораблів та 80 допоміжних, 60 літаків і вертольотів. Починаючи з 1995 року, українські ВМС брали участь у понад ста заходах міжнародного військового співробітництва. Зокрема, міжнародних навчаннях «Сі бриз», «Кооператив Партнер», «Кооператив Оспрей», «Чорноморське Партнерство», «Бриз» та ін.

Українські моряки цього дня отримали численні привітання та подарунки від шефів — представників регіонів України. Зокрема, кияни вручили військовим морякам ключі від 20 квартир, представники кримського уряду перерахували 140 тис. грн. на придбання квартир військовослужбовцям в Євпаторії та Феодосії, представники Луганщини повідомили про виконання своїх зобов’язань щодо будівництва корвета «Луганськ» — з обласного бюджету перераховано 2 млн. грн. Крім того, луганчани цього року придбали для своїх підшефних три квартири у Криму. Щедрі подарунки привезли у Севастополь делегації шефів із Донеччини, Рівненщини, Харківщини, інших областей України.

Святковим подарунком для українських моряків стало завершення будівельно-оздоблювальних робіт та відкриття 10-ї стоматологічної поліклініки для українських моряків на території Севастопольського військово-морського інституту імені П. Нахімова.

Завершився цей святковий день у Севастополі великим концертом зірок української естради та салютом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати