Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У стилі диско

У Києві відкрилася виставка «Сучасна освіта в Україні-2004»
06 лютого, 00:00

Учора в Києві в експоцентрі «Олімпійський» відкрилася VII Міжнародна виставка навчальних закладів. Свої експозиції в павільйоні представили понад 260 навчальних закладів. Міністерство освіти й науки та Академія педагогічних наук організували на виставці роботу консультаційних пунктів. Там можна було дізнатися про роботу експериментальних навчальних закладів й отримати компетентну консультацію. Проте учасників виставки привабив не тільки обмін досвідом, а й можливість взяти участь у конкурсі з актуальних питань розвитку освіти. Тематика номінацій конкурсу щорічно змінюється, залежно від насущних завдань, які доводиться вирішувати в цій сфері. Цього року навчальні заклади змагатимуться за право називатися кращими в розробці інноваційних технологій навчання, в створенні та впровадженні систем дистанційного навчання, у використанні інформаційних технологій і телекомунікаційних засобів. Вони продемонструють методи впровадження профільного навчання та науковий супровід нових стандартів освіти, а також з’ясують, у кого виявиться найкращий дизайн і реклама навчального закладу.

На останньому хочеться зупинитися особливо, оскільки сама виставка справляла дивне враження. Змістовної інформації було немало, але й показухи — хоч греблю гати. Основний акцент було перенесено на сцену комплексу, де вищі навчальні заклади демонстрували успіхи своєї художньої самодіяльності. Що непогано саме по собі, але — на дискотеці, а не на виставці. Через це спілкуватися людям доводилося на рівні крику. При цьому не працювала жодна роздягальня для відвідувачів, тож у добре отопленому залі пробиратися вузькими проходами експозиції могли тільки вже дуже зацікавлені в отриманні інформації люди. Таких виявилося чимало.

Приїхала велика група школярів iз Носівки Чернігівської області, щоб краще зорієнтуватися в ринку освітніх послуг вищої школи. Олена Василенко на прохання доньок Олі й Ані відпросилася з роботи, оскільки її дівчатка хотіли заздалегідь дізнатися про програми вступних іспитів за вибраними ними спеціальностями. Старша з дитинства мріє стати лікарем, а молодша — психологом. Для цієї сім’ї головне — здобуття дітьми такої спеціальності, щоб робота приносила задоволення та користь людям, щоб вони стали запитаними в нашому суспільстві. «Шлях до цього — високоякісна освіта», — вважає Олена Пилипівна. Такий підхід споживачів підвищує рівень конкуренції серед вищих навчальних закладів, і це добре розуміють керівники навчальних закладів, отже, дипломи і медалі, виграні в конкурсах виставки, стають уже не простими окрасами навчальних стін, а реальним свідченням престижності навчального закладу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати