Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віктор ТОПАЛОВ: «Армійські футболісти гідні великих перемог та гарного стадіону»

02 липня, 00:00
Служиві та цивільні люди часто розмовляють різними мовами. По-іншому було на зустрічі міністра оборони України Олександра Кузьмука із гравцями і тренерами футбольної команди ЦСКА. Найголовніший генерал подарував іменну холодну зброю (у просторіччі — кортик) Володимиру Бессонову та Віктору Топалову. А головний тренер разом із головою ради директорів групи «Київ-Донбас» дуже дохідливо донесли до аудиторії, як вони думають брати нові стратегічні висоти. 

Передусім — зробивши правильні висновки із сезону, який завершився і який складався не тільки з виходу у фінал Кубка країни, але і з... непривабливого 13-го місця в чемпіонаті (цитую слово у відповідь капітана команди Едуарда Цихмейструка). А після параду премій, грамот і тостів Віктор ТОПАЛОВ дав ексклюзивне інтерв’ю «Дню»:

— Повірте, якби ЦСКА не опинилося в орбіті єврокубків нинішнього літа, ми продовжували б планомірно працювати над тим, щоб ці хлопці зайняли гідне місце у вітчизняній «еліті». Ми не прагнемо втручатися у «процедурну гру» — федерації, ПФЛ. Ми хочемо робити команду, чиї футбольні перспективи, на мій погляд, очевидні.

— А якщо, не тільки футбольні? Скажімо, переваги для вашої фірми в отриманні вигідних замовлень «оборонки», постачанні військ і т. ін.

— Ми віддаємо перевагу, беручи участь у тому чи іншому тендері, перемозі в ньому цивілізованим шляхом. Адже важливо і наскільки привабливий конкретний проект.

— Як мінімум, одне таке завдання для засновників має місце. Стадіон ЦСКА далекий від сучасних вимог УЄФА, а на носі — дебют клубу в Кубку володарів кубків...

— Стосується це не лише чисто технічної оснащеності, а й питань безпеки арени, умов для ведення телетрансляцій. Розпочинаючи серйозну реконструкцію, усвідомлюємо, що розраховувати на бюджетні кошти наївно і некоректно. Ну як можна відволікати на футбол гроші, яких не вистачає на забезпечення армії? Як підрядчиків, ми будемо використовувати військових будівельників, але знову ж таки не «за безкоштовно».

— Але грати на стадіоні із пластиковими сидіннями треба вже сьогодні!

— В офіційній заявці «на Європу» ми зазначаємо два столичних стадіони: «Динамо» (дякувати керівництву їхнього клубу за виручку) та НСК «Олімпійський». Це, крім усього, дає можливість маневру.

— Вікторе Семеновичу, багато фахівців вважають, що ЦСКА недостатньо укомплектований для реальної конкуренції з європейськими клубами.

— Сподіваємося, що нам трапиться «Бангор Ситі» або «Вадуц». А якщо без жартів, то селекціонери не дрімають. Тепер на оглядинах і своя молодь, і гравці з Молдови та Узбекистану. Видається, що такі знавці, як Бессонов та Лозинський, розберуться на зборах у Судаку, хто з новачків може посилити ансамбль...

Р.S. Як стало відомо «Дню», Віктор Топалов найближчими днями очолить футбольний клуб ЦСКА як президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати