Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вірші, музика і цвєтаєвський флер

19 жовтня, 00:00
ЦВЄТАЄВСЬКІ РЯДКИ ПРОЗВУЧАЛИ У ВИКОНАННІ ЛЮДМИЛИ ЛИМАР / ФОТО ОЛЕКСАНДРА БУРКОВСЬКОГО

Концертом, присвяченим 115-річчю від дня народження поета Марини Цвєтаєвої, Посольство Російської Федерації в Україні відкрило свій п’ятий сезон камерних вечорів для дипломатів. Ці програми стали вже традиційними, і їх з великим нетерпінням чекають багато гостей-росіян: політична, ділова та культурна еліта, а також всі, хто не байдужий до творчості видатних російських діячів мистецтва різних епох, які так або інакше пов’язані з Україною.

Нинішній концерт — данина пам’яті легендарному поету Марині Цвєтаєвій — приємно порадував глядачів високим професіоналізмом виконавців, блискучим смаком у копіткому підборі програми, натхненністю, а також непідробленою щирістю. Вечір складався з двох частин: музичної та поетичної. Публіці були запропоновані прекрасні романси на вірші Марини Цвєтаєвої і на музику Мікаела Тарівердієва, пристрасно виконані двома солістками Національної опери України — Іриною Семененко і Анжеліною Швачкою (акомпанував співачками чудовий концертмейстер Костянтин Фесенко).

Задану вокалістками емоційну нотку підхопили молоді й талановиті артисти театру «Сузір’я» — Світлана Штанько та Вадим Полікарпов, а також учасники спектаклю «Птах-Фенікс», фрагмент якого ефектно завершив вечір. Вірші Марини Цвєтаєвої у виконанні блискучої актриси Людмили Лимар і романси, проникливо заспівані Анжеліною Швачкою, що прозвучали в супровід ансамблю народних інструментів «Рідні наспіви», щемлива музика Ніни Проценко (на жаль, вона пішла з цього світу буквально тиждень тому) — все це додало концерту той неповторний шарм, яким і славляться посольські вечори.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати