Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влада буде вчитися реагувати на надзвичайні ситуації

26 липня, 00:00
ДІТИ З ТОПОРОВО ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПОЇХАЛИ ВІДПОЧИВАТИ В ТАБІР «ЧЕРВОНА ТРОЯНДА» В СЕЛО ВИСОКЕ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ. ТУТ ПЛАНУЮТЬ ОЗДОРОВИТИ 135 ДІТЕЙ ІЗ ЗАБРУДНЕНИХ ТОКСИЧНИМИ РЕЧОВИНАМИ РАЙОНІВ / ФОТО УНІАН

Президент України Віктор Ющенка ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 липня про стан ліквідації наслідків аварії у Львівській області. Відповідний указ президент підписав у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на його прес- службу. На засіданні 20 липня РНБО відзначила недоліки в функціонуванні єдиної держсистеми органів виконавчої влади з питань запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, незабезпечення на належному рівні об'єктивного інформування громадськості.

РНБО відмітила, що останнім часом на залізничному транспорті надзвичайні ситуації трапляються все частіше, що свідчить про наявність загрозливої тенденції виникнення таких подій з наслідками, що набувають дедалі більш негативного характеру.

Виходячи з цього, РНБО визнала недостатньою роботу центральних і місцевих органів виконавчої влади у забезпеченні своєчасного оповіщення про аварію, а також із надання населенню через засоби масової інформації оперативної та достовірної інформації про хід ліквідації наслідків аварії, стан довкілля.

Кабінету Міністрів доручено вжити додаткових заходів для забезпечення задач, визначених Указом президента від 17 липня про невідкладні заходи з подолання наслідків аварії у Львівській області; вирішити питання про забезпечення фінансування в повному обсязі таких заходів.

Уряд протягом трьох місяців має проаналізувати нормативно-правові акти, які регулюють питання перевезення небезпечних вантажів, зокрема залізницею, і забезпечити їхнє удосконалення.

Кабмін також зобов'язаний у тритижневий термін вирішити питання про забезпечення установ охорони здоров'я потерпілих районів апаратами ультразвукового діагностування; в тижневий термін вирішити питання забезпечення фінансування заходів із знешкодження непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин у Бузьком районі області.

Міністерству з надзвичайних ситуацій разом із Держкомітетом телебачення і радіомовлення та місцевою владою доручено в місячний термін вжити заходів щодо удосконалення функціонування єдиної держсистеми органів виконавчої влади з питань запобігання і реагування на надзвичайні ситуації; забезпечити організацію через ЗМІ підготовки населення з основних питань цивільного захисту.

Місцева влада також повинна посилити контроль за підтримкою в належному технічному стані об'єктів підвищеної небезпеки, зокрема, залізничного транспорту, систем життєзабезпечення, і щоквартально інформувати РНБО про вжиті заходи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати