Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Полiтiнформацiя

08 лютого, 00:00
У Києві анонсовано повернення мера

Київський міський голова Леонід Черновецький скоро з’явиться на роботі. Про це заявив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, передає «Українська правда». Відповідаючи на запитання, коли буде Черновецький, він сказав: «Скоро він з’явиться». На запитання, чи правда, що Черновецькому возять документи на підпис за кордон, Попов відповів: «Я не знаю, де він, у якій країні чи в Україні він перебуває... У мене — своє коло обов’язків, а в нього — своє, тому якщо у вас є запитання до міського голови, то адресуйте їх йому. Тим більше, наскільки я знаю, він скоро буде в КМДА», — додав він.

 

Михайло Поживанов влаштувався на роботу в Австрії

 

Екс-голова Держкомрезерву Михайло Поживанов перебуває в Австрії. Про це він заявив в інтерв’ю «Газете по-киевски». Як розповідає М. Поживанов, він «опинився в Австрії влітку минулого року — лікувався в тій самій клініці «Рудольфінерхауз», що й Ющенко 2004 року, — пише видання. — У Відні познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії. Він запропонував мені роботу.

«Я зібрав в Україні всі документи — копії дипломів, довідки з Мін’юсту та МВС, і 6 вересня мені дали дозвіл на проживання і роботу в Австрії», — повідомив екс-чиновник. «Я дивився на сайті Інтерполу, поки що інформації про мене там немає. Консультувався з юристами, мені сказали — щоб відбулася екстрадиція, наші «органи» мають подати всі матеріали справи. І якщо там будуть лише голослівні звинувачення, цього австрійці не сприймуть», — заявив М. Поживанов. Нагадаємо, що Генпрокуратура оголосила в розшук екс-голову Держкомрезерву України Михайла Поживанова. Його підозрюють у масштабних фінансових махінаціях, сума яких перевищила два мільярди гривень. Кримінальну справу проти Поживанова було порушено ще в грудні минулого року.

 

Регіонал пропонує узаконити голосування чужими картками

 

Голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР, регіонал Володимир Макеєнко не вірить в узаконення системи особистого голосування депутатів. Про це він сказав у коментарі «Главкому». «Нереально запустити систему особистого голосування у ВР, адже вона працює лише тоді, коли двома руками натискуються дві кнопки, — розмірковує він, — кожен голосуватиме за себе? Ну, ви прийдіть до зали й подивіться, жодної ж ухвали так не приймуть! Як ми будемо закони голосувати?», — обурюється депутат. Тому, на думку нардепа, шансів запустити в парламенті витвір тоді ще голови ВР Арсенія Яценюка за нинішніх умов нереально. «З технічного погляду, для запуску системи потрібна ухвала апарату Верховної Ради і згода регламентного комітету. Але я вважаю, що шанси запустити нову систему є нульовими. Вона помре в перші ж хвилини роботи. Не знаю, навіщо Яценюк витрачав бюджетні гроші на цю річ. Система особистого голосування — безперспективна річ», — стверджує регіонал.

При цьому, аби узаконити «рояльне голосування» Макеєнко пропонує змінити Конституцію, закон про регламент і закон про статус народного депутата. «Гадаю, потрібно навпаки, вносити зміни до Конституції, закону про регламент і до закону про статус народного депутата. Адже життя потребує такого голосування, яке є зараз. Ось ви мені зараз телефонуєте, а я в кулуарах. У залі йде голосування. Говорімо правду! Голосувати кожному за себе — неможливо! Як тоді ходити на засідання комітету, прес-конференції, зустрічі з виборцями, приймальні дні, слідчі комісії? Неможливо бути одночасно і там, і в залі. У нас партія голосує практично одноголосно, не важливо, скільки там людей сидить — 180 чи 150», — сказав Володимир Макеєнко.

 

...А БЮТівець — рахувати робочі години депутатів

 

Верховній Раді пропонують підсилити дисципліну депутатів шляхом об’єктивного табелювання відпрацьованого робочого часу. Проект відповідних змін до регламенту зареєстрував бютівець Юрій Гнаткевич, повідомляє «Українська правда». «У законопроекті йдеться про порядок табелювання відпрацьованого робочого часу депутатами, який тепер повинен поширюватися не лише на сесійні тижні, але й також на тижні роботи в комітетах і тижні роботи з виборцями», — говориться в пояснювальній записці до документа. «Основне положення законопроекту полягає в тому, що табелі відпрацьованого робочого часу готуються й підписуються не лише главами комітетів щодо тижнів роботи в комітетах, але й також головою Верховної Ради в сесійний тиждень і керівниками фракцій у тиждень роботи з виборцями», — наголошується в документі. Законопроект містить також положення про те, що в обов’язки голови на засіданнях Верховної Ради має входити оголошення кількості відсутніх народних депутатів з поважних причин, що, на думку автора, має дисциплінувати депутатів і самого голову ВР.

 

Анатолій Кінах став офіційним автором «Українського прориву»

 

Авторське право на бренд «Український прорив» отримав регіонал Анатолій Кінах. Відповідне свідоцтво про реєстрацію в Державному реєстрі свідоцтв України отримала Українська Спілка промисловців і підприємців, очолювана Кінахом. Як зазначили в прес-службі УСПП, 2004 року «група УСПП на чолі з Кінахом розробила план конкретних дій, спрямованих на відродження економіки України та забезпечення добробуту кожного громадянина». «Це аналітичне дослідження стратегічного напрямку отримало назву «Український прорив», — сказано в повідомленні. «На жаль, згодом бренд «Український прорив» методами інтелектуального плагіату було запозичено «Батьківщиною» та перетворено на популістську кампанію, яка могла лише дискредитувати ідею і ніяк не сприяла вирішенню глибинних економічних проблем країни. Тому УСПП була змушена звернутися до суду», — заявили в прес-службі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати