Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віталій НАЙДА: «Росія ставить за мету пролити кров в Україні»

17 квітня, 12:27

Один із керівників контррозвідки Служби безпеки України Віталій Найда — про ситуацію на сході (pravda.com.ua):

— Головною метою дій російських диверсантів та спецпідрозділів на території України є максимальна дестабілізація ситуації. Більше того, перехоплені переговори свідчать, що країна, яка декларувала себе братньою, ставить перед своїми спецпризначенцями мету пролити кров на вулицях наших міст. Задокументовано переговори, які свідчать про те, що треба вбити 100—200 людей, і після цього через півтори години на території України з’являться танки та БТРи російської армії.

Диверсії на території східних областей вчиняє зокрема 45-а окрема гвардійська розвідувальна бригада, що дислокується у місті Кубинка Московської області. Це ті російські спецназівці, які захопили будівлі Верховної Ради і Ради міністрів в Криму. Ці спецпризначенці отримують команди від офіцера ГРУ Ігоря Стрєлкова (позивний Стрєлок), який керував спробами захоплення дежрбудівель у Харкові, Миколаєві, Херсоні та Одесі. 45-а бригада спецназівців також брала участь у Чеченській кампанії і окупації території Грузії.

Діяльність проросійських сепаратистів координується п’ятьма розвідувальними центрами розташованими на території РФ. Зокрема йдеться про центри у Краснодарському краї, Новоросійський розвідувальний центр та центр у місті Туапсе. Один із вищевказаних розвідувальних центрів знаходиться у Ростові-на-Дону. Я нагадую про те, що саме в Ростові періодично з’являється перед журналістами екс-президент Віктор Янукович. Тому ми вважаємо, що це непрямим чином свідчить про те, що колишній керівник держави знаходиться під контролем російської військової розвідки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати