Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«До кінця року сформуємо Другу бригаду морської піхоти»

В Україні масштабно відзначили День ВМС
02 липня, 19:43
1 ЛИПНЯ 2018 Р. ОДЕСА / ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

1 липня з нагоди відзначення Дня Військово-Морських сил Збройних сил України в кількох портових містах відбулися святкові заходи.

Один із наймасштабніших заходів відбувся в Одесі. На причалі морвокзалу пришвартувався флагман українських ВМС «Гетьман Сагайдачний», на якому урочисто підняли прапор ВМС України. Тут же відбулося урочисте включення до складу ВМС нових бронекатерів, які отримали назви «Вишгород», «Лубни», «Кременчук» та «Нікополь». Усі охочі могли відвідати військову техніку упродовж дня.

«2018 року Збройні сили України набувають бойових спроможностей. Сформовано командування морських сил, до кінця року сформуємо Другу бригаду морської піхоти. Крім бронекатерів, завершуємо будівництво десантно-штурмових катерів, очікуємо прибуття патрульних катерів від наших партнерів із США. Водночас продовжимо будівництво корвета і розробку нових артилерійських броньованих катерів», — заявив під час заходу в Одесі міністр оборони України Степан ПОЛТОРАК.

У Миколаєві відзначення Дня ВМС розпочалося з мітингу біля меморіалу «Струни пам’яті». Привітати миколаївців зі святом до міста прийшли десантний корабель «Юрій Олефіренко» і ракетний катер «Прилуки». На території Річкового вокзалу відбулися виставка військової техніки та концерт військових оркестрів. А ввечері миколаївці мали нагоду насолодитися святковим концертом за участю зірок української естради.

Цьогоріч до святкування Дня ВМС активно долучився також Херсон. На причалі центральної набережної херсонці зустріли техніку ВМС: рейдовий тральщик «Генічеськ», артилерійський катер «Скадовськ», протидиверсійний катер «Гола Пристань» і навчальний катер «Нова Каховка».

Після святкового шикування екіпажів та урочистого підняття прапора ВМС України військовослужбовці проводили екскурсії на бортах катерів. Розповідали про призначення суден, технічні характеристики, умови служби та участь у міжнародних навчаннях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати