Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Покарання знайде терористів

Бандиту Ігорю Плотницькому СБУ заочно повідомило про підозру у скоєнні теракту по збитому літаку Іл-76
06 липня, 19:20
ФОТО REUTERS

Ватажкові «ЛНР» Ігорю Плотницькому і двом командирам бойовиків слідчі СБУ заочно повідомили про підозру у скоєнні теракту по літаку Іл-76, який був збитий 14 червня 2014 року. Про це розповів на прес-конференції в Дніпрі заступник прокурора області Юрій Черкашин, про що повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«В даний час у зазначеному кримінальному провадженні повідомлено про підозру трьом особам: Плотницькому — голові терористичної організації «ЛНР», який на момент скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», Патрушеву — командиру батальйону «Зоря» (на той час — заступник командира батальйону «Зоря») і Гурєєву, який на час скоєння злочину командував незаконним збройним формуванням «Витязь», — сказав Черкашин.

Оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані перебувають за межами підконтрольної Україні території, то, як пояснив Черкашин, правоохоронці отримали дозвіл на проведення щодо них спеціального розслідування. Воно передбачає можливість проведення слідчих та процесуальних дій за відсутності підозрюваного і за обов’язкової участі адвокатів.

Нагадаємо, що в ніч на 14 червня 2014 року над аеропортом під Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76 з українськими десантниками, внаслідок чого загинуло 49 осіб.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати